Kanserin tedavisini hücre genetiği belirliyor

Düzenleyen:
Kanserin tedavisini  hücre genetiği belirliyor

SAĞLIK Haberleri

Hematolojik Onkoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık, kanserde son yıllarda kişiye özel tedavilerin ön plana çıktığını vurguladı.

Yeni geliştirilen ilaçların kanser hücresinin genetik kusuruna göre şekillendirildiğini söyleyen Prof. Dr. Beşışık, “Burada kişinin kendi genetik yapısından değil, hücrenin temelindeki genetik kusurdan söz ediyoruz. Hematolojik kanserlerde bir hastalığın yüzlerce alt tipi olabiliyor. Hücrelerin kontrolsüz çoğalmasına sebep olan birtakım genetik mutasyonlar var. Bunlar bir nevi kanserin ortaya çıkmasına sebep olan değişiklikler. Bunların bir kısmı hastalığın çok daha hızlı ilerlemesine bir kısmı da farklı şekillerde ortaya çıkmasına yol açan genetik değişiklikler. Bunlar tesbit edildikçe, hedefli tedaviler ortaya çıkıyor. Son yıllardaki gelişmeler bunlara yönelik. Bu yüzden kimsenin hastalığı bir diğerininkine benzemiyor. Dolayısıyla da tedavileri farklı oluyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...