Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Normal doğumu kolaylaştırmanın ipuçları

Düzenleyen:
Normal doğumu kolaylaştırmanın ipuçları

SAĞLIK Haberleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Zehra Yılmaz, normal doğumu kolaylaştırmanın ipuçları hakkında önemli bilgiler verdi.

Normal doğumun ilk kez bebekle karşılaşma ve bir tanışma anı olduğunu belirten VM Medical Park Samsun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nden Yrd. Doç. Dr. Zehra Yılmaz yaptığı açıklamada, “Doğurmaktan korkuyoruz. Çünkü beynimiz doğuran kadın ile ilgili yanlış bilgilerle dolu. Bilgi korkunun düşmanıdır. Peki, nasıl bilgileneceğiz? Doğumla ilgili kitaplar okuyabilir, doğuma hazırlık kurslarına katılabilir, konu hakkında doğru film ve ya videolar izleyebilirsiniz. Öncelikle rahat doğum için gevşemeyi öğrenmelisiniz. Gergin bir ruh, gergin bir bedeni peşinden sürükler. Gözlerinizi kapatın, ellerinizi karnınızın üzerine koyun ve bebeğinize kocaman bir nefes yollayın. Nefesinizi burnunuzdan alın ve ağzınızdan geri verin. Böylece bebeğinizin gülümsediğini, onu tertemiz oksijenle beslediğinizi hayal edin. Doğuma hazırlık kurslarına katılıp çeşitli nefes teknikleri öğrenebilirsiniz. Bu teknikleri doğuma kadar sık sık uygulayabilirsiniz” dedi. 

“Doğuran kadın ne ister, nasıl davranmalı, sancı sırasında ne yapmalı? Bu konuda anne adaylarına en büyük destek olan kişi tabii ki eş. Anne adaylarının yanında olmak için eşten yakın arkadaşından veya daha bilgili olan kişilerden destek almalı” diyen Dr. Zehra Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Doğuma başladığınızda hafif bir yemek yiyip karnınızı doyurun. Doğum öncesi yediğiniz yemek size güç verecektir. Unutmayın, su içmek çok önemli muhakkak ara ara su içmelisiniz. Doğum sürecinde sık sık dolaşıp arada sallanmak dans etmek isteyebilirsiniz. Bu hem sizi motive eder, hem sancıyı daha az hissetmenizi sağlar. Bebek doğmak için optimum pozisyonunu daha kolay bulur ve pelvisten daha kolay geçer. Siz de bir doğum planı hazırlayıp, doğum tercihinizi bu listeye ekleyebilirsiniz. 30’uncu haftalara gelmeden doktorunuzla doğum hakkında konuşun. Doğum hakkında en net bilgiyi hekiminizden öğrenebilirsiniz, kafanıza takılan her soruyu doktorunuza sorun. En önemlisi ise doktorunuzdan çekinmeyin. Doğum sürecinde yanınızda ne kadar az kişi varsa o kadar iyidir. Mümkünse size acıyan gözlerle bakmayacak, size güç verecek, doğru kelimeleri seçerek size yardımcı olacak bir ya da iki kişi yeterlidir. Her şeyden önemlisi bedeninize güvenin. Bebeğiniz, sağlıkla bedeninizde büyüdü ve kolaylıkla doğacak. Bedeniniz nasıl doğuracağınızı biliyor. Sizin yapmanız gereken gevşeyip bebeğinizin geçtiği yolları rahatlatmak.” 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...