Evlilik yüzüğü dar geliyorsa...

Düzenleyen:
Evlilik yüzüğü dar geliyorsa...

SAĞLIK Haberleri

Hipofiz bezi tümörlerinin en sık el ve ayaklarda büyümeyle kendini gösterdiğini söyleyen Memorial Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Gökhan Akdemir “Hormonları yöneten hipofiz bezinde ortaya çıkan tümörler, ‘Dev hastalığı’na yol açabiliyor. Herhangi bir problem yokken bir anda ayakkabı ve yüzüğün sıkmaya başlaması, hipofiz bezi tümörünün belirtisi olabilir” dedi.

Hipofiz bezi tümörlerinin iyi huylu olmalarına rağmen, hormon salgıladıkları için insan vücudunu yorarak yaşam kalitesi ve süresini azalttığına dikkat çeken Prof. Dr. Demir “Genellikle 40’lı yaşlarda ortaya çıkan hipofiz bezi tümörleri bazen de Cushing hastalığı belirtisi olan; ani tansiyon ya da şeker, özellikle karın ve ense yağlanmasıyla ortaya çıkabilir. Baş ağrısı, görme bozukluğu, adet veya hormon bozuklukları, gibi değişik belirtilerle de ortaya çıkabilir” diye açıkladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...