HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Evinizdeki zararlı eşyalara dikkat!

Düzenleyen: /
Evinizdeki zararlı eşyalara dikkat!
Ev, Eşya, Zararlı, Sağlık, Haber

SAĞLIK Haberleri

Evinizdeki bazı eşyaların nelerden yapıldığını ve sağlığınız açısından ne kadar zararlı olduğunu biliyor musunuz? Tüm tehlikeli eşyaları evinizden uzaklaştırdığınızdan emin olamazsınız fakat daha az maruz kalmak için kullanım miktarını sınırlandırabilirsiniz. Peki, evinizdeki zararlı eşyalar hangileri? İşte cevabı...

Evinizdeki lazerli eşyalar

Lazer yazıcılar, baskı tozundan gelen küçük parçacıkları havaya yayarlar. Bu parçacıklar akciğerlere nüfuz eder ve çeşitli pulmoner ve kardiyovasküler hastalıklara yol açabilir.

Ne yapabilirsiniz?

Evde lazer yazıcınız varsa, iyi havalandırılmış bir odada bulunması oldukça önemlidir.

Sunta gibi odun talaşından yapılan eşyalar

Odun ve talaş kalıntıları genellikle, solunum yollarınızı ve gözlerinizi doğrudan etkileyen bir tür zehir olan üre formaldehit reçineleriyle yapıştırılır. Bu ürünler eskidikçe risk de artar.

Ne yapabilirsiniz?

Mobilyanızın güvenli olup olmadığını öğrenmek için, ahşabın yapıldığı malzemeleri ve ürünün uluslararası standartlara uygun olduğunu gösteren sertifikaları incelemeniz gerekiyor.

Biberonlar

Biberonlar genellikle polikarbonat plastik ile yapılır. Bu plastik türü, bisfenol A (BPA) olarak bilinen bir kimyasal kullanılarak oluşturulur. Bu, insan östrojenine çok benzer bir yapıya sahip olan ve “hormon tahrip edici” olarak bilinen bir plastik türüdür. Bu plastik çocuklarda ciddi hormonal bozukluklara neden olur.

Ne yapabilirsiniz?

Yapabileceğiniz en iyi şey, güvenilir materyallerden yapılmış alternatif ürünleri tercih etmek ve önceden ürün etiketlerini kontol etmek olacaktır.

Halılar

Halılar farklı yapıştırıcı ve boyalar kullanılarak üretilmiştir. Bu ürünler, baş ağrılarına, alerjilere ve yorgunluğa neden olabilecek uçucu organik bileşikleri serbest bırakır. Bu nedenle alerjilere ve astıma neden olabilecek toz oluşabiliyor. 

Ne yapabilirsiniz?

Eğer halınız çok eskiyse, işlenmemiş doğal materyallerden yapılan yeni bir halı satın almanız daha iyi olacaktır. Temizlemek daha zor olacağı için, çok büyük boyutlardaki halıları tercih etmeyin.

Saklama kapları

Saklama kapları genellikle plastikten yapılır. Bu, muhtemelen ftalat gibi çok sayıda kimyasal ürün içeren malzeme içerdiği anlamına gelir. Bu kimyasallar, endokrin sisteminizi ve üreme sisteminizi etkileyebilir. Bunun yanı sıra insülin direncine ve yüksek tansiyona neden olabilir.

Ne yapabilirsiniz?

Plastik saklama kapları yerine, mümkün olduğunca cam veya seramik kaplar kullanmayı tercih edin.

Yataklar

Birçok yatak, uzun süre kullanıldığında sağlık sorunlarına neden olabilecek bir ürün olan polibromine difenil eteri yüksek miktarda içerir. Bu materyal özellikle çocuklar için tehlikelidir.

Ne yapabilirsiniz?

Eğer uzun zamandır yatağınızı değiştirmediyseniz, daha doğal ürünlerle yapılan bir yatak almanızı öneririz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...