Sağlıklı bağırsak Alzheimer riskini düşürüyor

Sağlıklı bağırsak Alzheimer  riskini düşürüyor

SAĞLIK Haberleri

Bağırsak ve beyin arasında doğrudan bir ilişki olduğunu ortaya koyan çalışmalar, bağırsaklardaki faydalı bakterilerin miktarı ne kadar çoksa Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin o kadar düşük olduğunu gösteriyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sindirim sisteminde yer alan faydalı bakterilerin antibiyotik etkisi yaptığını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Yüksel Dede “Bağırsaklarımıza bulunan kötü bakterilerin ürettiği toksinler, hücre hasarına yol açarak zararlı maddelerin beynimize ulaşmasına sebep oluyor. Bu maddeler, beyinde iltihaplanmaya ve hücre ölümüne yol açıyor” dedi. Bağırsaklarımızdaki ortamın sağlıklı olmasının, zararlı maddelerin dışarı sızmasını engellediğini aktaran Dr. Dede “Faydalı bakteriler vitamin sentezlenmesini sağladıkları için de beyini koruyor. Alzheimer riskini düşürmek için probiyotik bakterilerden zengin yoğurt, bol sebze ve meyve tüketilebilir. B, C, D vitaminleri beyin için önemli vitaminlerdir” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...