Bilim kurulu üyesinden ailelere 'salgın' uyarısı: Çocuklarınızı okula göndermeyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bilim kurulu üyesinden ailelere 'salgın' uyarısı: Çocuklarınızı okula göndermeyin

SAĞLIK Haberleri

Kış aylarının gelişi ile beraber okullarda grip salgını yayılırken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, aileleri hastalık semptomlarını gösteren çocuklarını okula göndermemeleri konusunda uyardı. En az bir hafta izolasyon öneren Özlü, ebeveynlere de dikkatli olmalarını söyledi.

Son dönemce acil servislerde ve hastanelerde grip kaynaklı vakalar artışa geçerken, özellikle okul çağındaki çocuklarsa salgının hızla yayılması endişelere neden oldu. Yeteri kadar dinleyenemeyen ve hastalığı atlamadan okula dönen çocuklar, kısa sürede virüsü sirküle ederken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den ailelere kritik bir uyarı geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlü, öğrenciler gibi öğretmenler ve okul çalışanlarının da aynı durumda olduğunu belirtti.

ZİNCİRİ KIRMANIN TEK YOLU 'İZOLASYON'

'Solunum yolu enfeksiyonlarının biri bitmeden, diğeri başlıyor.' diyen Özlü, "Grip, RSV, rinovirüs, parainfluenza, Covid, diğer coronavirüsler, adenovirüs gibi pek çok virüs dolaşımda. Bu tür enfeksiyonlarda kreşler, anaokulları ve ilkokullardan başlamak üzere okullar adeta fidelik işlevi görür. İlk aşamada öğrenciler kendi aralarında virüsü birbirlerine bulaştırırlar. Ardından okuldan evlere ve topluma ikinci dalga yayılır. Bu zinciri kırmanın en etkili yolu: hasta olan, semptomu olan çocukların bir hafta evde izole olması ve okula gönderilmemesi” dedi.

Bilim kurulu üyesinden ailelere 'salgın' uyarısı: Çocuklarınızı okula göndermeyin

HASTA ÇOCUKLARI, YAŞLILARDAN UZAK TUTUN!

Okula, kreşe gidemeyen hasta çocukların, büyükannelere, büyükbabalara bırakılmaması gerektiğini de vurgulayan Özlü “Çünkü büyükanne ve büyükbabalar enfeksiyon risk grubundadırlar. Bu yaş gruplarında enfeksiyon daha ağır ve komplike geçebiliyor. Torun sevgimiz, kırılma noktamız olmasın” uyarısında bulundu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...