Bir türlü hastalıktan kurtulamıyorsanız dikkat! Nedeni bu 3 virüs olabilir…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir türlü hastalıktan kurtulamıyorsanız dikkat! Nedeni bu 3 virüs olabilir…

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hava değişimiyle birlikte salgın hastalıklar hızla artmaya başladı. Özelikle bir ısınan bir soğuyan havalar enfeksiyon riskini artırıyor. Bu nedenden dolayı birden fazla virüs aynı anda bir kişide görülebiliyor. Eğer hastalığınız bit türlü geçmiyorsa dikkat. Nedeni bu 3 virüs olabilir. İşte detaylar haberimizde…

Sık sık hasta olup ve bir türlü iyileşemiyorsanız aman dikkat. Prof. Dr. Sarhan Sakarya, grip (influenza), Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirterek, “Soğuk algınlığına karşı sıcak içecekler tüketmek veya baharatlı limonlu karışımlar yapıp içmek, boğazdaki dokuya zarar vererek hastalığı daha da derinleştirebilir” uyarısında bulundu.

HASTALIKLARDAN KURTULAMIYORSANIZ AMAN DİKKAT 

Son zamanlarda hastanelerde ateş, boğaz ağrısı, yanma, öksürük ve halsizlik şikayetlerinden dolayı birçok kişi gelmekte. Medicana International İzmir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sarhan Sakarya, bu hastalıkların ortak özelliğinin, boğazdaki ağrı ve öksürüğün uzun sürmesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sakarya, farklı virüsler uç uca eklendiği için enfeksiyonların uzun sürdüğünü, yutak bölgesinin tahriş olarak uzun süreli gıcık şeklinde öksürüğe neden olduğunu belirtti.

Bir türlü hastalıktan kurtulamıyorsanız dikkat! Nedeni bu 3 virüs olabilir…

UZMAN İSİM ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI 

Prof. Dr. Sakarya, kulaktan dolma tedavi yöntemlerinin sorunları derinleştirdiğine vurgu yaparak, şu bilgileri verdi:

“Soğuk algınlığına karşı sıcak içecekler kullanmak veya baharatlı limonlu birtakım karışımlar yaparak içmek, boğazdaki dokuya zarar vererek hastalığı daha da derinleştirebilir. Bu durumda yapılacak en önemli şey, bir hekim tarafından öncelikle hastalığın ne olduğunun belirlenmesidir. Eğer herhangi bir antiviral veya antibakteriyel ilaç kullanmak gerekmiyorsa, semptomatik yani şikayetleri giderecek bir tedaviyle hastanın iyileşmesi sağlanmalı.”

NEDENİ BU 3 VİRÜS OLABİLİR… 

Yaşanan salgınlarla birlikte antibiyotik kullanımının da arttığına değinen Prof. Dr. Sakarya, viral enfeksiyonlarda antibiyotiğin herhangi bir etkisi olmadığını, gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınmak gerektiğini belirterek şunları söyledi: 

“Enfeksiyonlara karşı korunmak, bu dönemde daha da önem kazandı. Kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmak, virüs yüklerini azaltabilir. Maske takma ve el yıkama gibi hijyenik kurallara uyulmalı. Bol sıvı alınması, düzenli beslenmeye özen gösterilmesi, yeterli miktarda taze ve doğal sebze-meyve tüketilmesi, açık ve temiz havada yürüyüş yapılması, ev ve iş yerlerinin sürekli havalandırılması, selamlaşırken öpüşme alışkanlığından vazgeçilmesi de alınması gereken koruyucu önemler arasında. Hasta kişilerin, öksürme sırasında ağızlarını elleriyle kapatması ve maske kullanması çok önemli.”

Bir türlü hastalıktan kurtulamıyorsanız dikkat! Nedeni bu 3 virüs olabilir…

GRİP BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gribin en yaygın belirtileri ateş, ateş kaynaklı üşüme ve titreme, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya tıkanıklığı, kas ve vücut ağrıları, baş ağrısı ve yorgunluktur. Grip olan kişilerde yaygın olarak görülen belirtiler şunlardır:

•    Yüksek ateş (38°C ve üzeri)
•    Ateşe bağlı üşüme ve titreme
•    Öksürük
•    Boğaz ağrısı
•    Vücut, kas ve eklem ağrıları
•    Yorgunluk ve bitkinlik
•    Burun akıntısı ya da tıkanıklığı
•    Hapşırma
•    Göğüste rahatsızlık ve baskı
•    Baş ağrısı
•    Nefes darlığı
•    İştahta azalma
•    Özellikle çocuklarda mide bulantısı ve kusma

 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...