Elini kara akrep soktu: Sağlık ekipleri 8 aylık bebek için seferber oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Elini kara akrep soktu: Sağlık ekipleri 8 aylık bebek için seferber oldu

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Antalya’nın Kaş ilçesinde en tehlikeli akrepler kategorisindeki kara akrebin soktuğu 8 aylık bebek için hava ambulansı devreye girdi. Sağlık ekipleri zamanla yarıştı, Muhammed bebek sağlığına kavuştu.

Elini kara akrep sokan Muhammed bebek için sağlık personeli seferber oldu. Hayati tehlikesi bulunan bebek, 119 kilometre uzaklıktaki bölgeden helikopter ambulansla kent merkezine getirilerek tedavi edildi.

ACİL SERVİSE KISA SÜREDE TESLİM EDİLDİ

Kaş ilçesine bağlı Beldibi Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde 8 aylık Muhammed Göktuğ Ak isimli bebeğin elini kara akrep soktu. Aile, kendi imkanlarıyla bebeklerini hastaneye götürmek isterken ihbar üzerine Acil Sağlık Hizmetleri ekibi görevlendirildi. Muhammed bebek, yolda ambulansla alınarak acil servise kısa sürede teslim edildi. Burada yapılan muayene ve tetkikler sonucu bebeğin kol ve bacaklarında soğukluk bulunması üzerine başka bir hastaneye sevki talep edildi. Bebek 35 dakikada hastaneye ulaştırıldı.

Pediatri yoğun bakım servisinde tedavisi gerçekleşen Muhammed bebek, 24 saat gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Sağlık personeliyle minik Muhammed'in helikopter içerisinde birbirlerine bakışları ise duygulandırdı.

KARA AKREP EN TEHLİKELİ AKREPLER KATEGORİSİNDE

Akrep sokması tehlikesinin büyük bir bölümü siyah akreplerden kaynaklanıyor. En tehlikeli akrepler kategorisinde bulunan kara akrepler, evlerde en çok görülen akrepler arasında yer alıyor. Özellikle yeni doğanlar, küçük çocuklar, alerjik rahatsızlıkları olanlar ve yaşlılar, kara akrebin zehrine direnç göstermekte çok daha güçsüz kalırken, tıbbi müdahale hızlı bir şekilde yapılmazsa can kayıpları yaşanabiliyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...