Şefkat Eli Derneği’nden Afrika’da Ücretsiz Katarakt Tedavisi 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şefkat Eli Derneği’nden Afrika’da Ücretsiz Katarakt Tedavisi 

SAĞLIK Haberleri

Afrika’nın bazı bölgelerinde endişe verici kuraklık, çocukların çeşitli hastalıklarla baş başa kalmasına neden oluyor. Özellikle şiddetli akut yetersiz beslenme, kolera veya ishal gibi sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor. UNICEF tarafından yapılan uyarı, çocukların felakete bir adım uzakta yer aldığını gözler önüne serdi. Bunun yanı sıra Afrika’da halk, sağlık hizmetlerine ulaşma konusunda da sorun yaşıyor. 

Afrika’ya sağlık hizmetlerinin yanı sıra gıda temininde de bulunan ve ücretsiz bir şekilde katarakt tedavisini Afrika halkına sunmakta olan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, “Afrika’da insanlar sağlık hizmetlerine ulaşma noktasında çeşitli sorunlar yaşıyor. Şu anda biz, katarakt tedavisini ücretsiz bir şekilde insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca Afrika halkı temiz suya, gıda ürünlerine ve sağlık hizmetlerine ulaşmada çeşitli sorunlarla karşılaşıyor. Hatta Afrika’nın bazı bölgelerinde kuraklığın endişe verici bir seviyeye ulaştığını söylemek mümkün. Bu durum, özellikle çocukların çeşitli sağlık sorunlarıyla baş başa kalmasına neden oluyor.” ifadelerinde bulundu. 

Kuraklık, Temiz Suya Erişimin Daha da Güçleşmesine Neden Oluyor

Kuraklık, temiz suya ve temel gıdalara ulaşmada çeşitli sorunlara neden oluyor. Afrika Boynuzu ve Sahel’deki çocuklar, şiddetli düzeyde akut yetersiz beslenmeye maruz kalıyor. Kuraklığın şiddetli bir şekilde görüldüğü bu bölgelerde temiz suya erişim de mümkün değil. Su ile bulaşan birçok hastalık bulunuyor. Kolera, bunlardan en bilineni. Kolera gibi birçok hastalık, yıkıcı düzeydeki hastalıklar arasında yer alıyor. Afrika’da insanların sağlık hizmetlerine de erişememesi, hastalıkların önlenememesi gibi sonuçlar doğuruyor. Bu durum, çocukların ciddi sağlık sorunları yaşaması gibi bir sonuç doğruyor.

Şiddetli Akut Yetersiz Beslenme Kolera ya da İshal Gibi Sağlık Sorunlarına Neden Oluyor

Afrika’nın çeşitli bölgelerinde görülen ve kuraklık nedeniyle ortaya çıkan şiddetli akut yetersiz beslenme, kolera veya ishal gibi sağlık sorunlarına neden oluyor. Bu hastalıkların her biri, çocukların ölüm riskiyle baş başa kalmasına sebebiyet veriyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Recep Karakaya, Afrika’da çocuklar, ölüm riskiyle karşılaşıyor. Bu durum oldukça kritik. Bu nedenle çocukların temiz su ve gıdaya erişiminin sağlanabilmesi için çeşitli projeler hayata geçirilmelidir. Her insanın insani şartlarda yaşantısını sürdürmesi gerekiyor. Bu temel bir haktır.” ifadelerinde bulundu. 
Özellikle Kenya, Etiyopya ve Somali’de kuraklıktan etkilenen insanların sayısı 9,5 milyondan 16,2 milyona kadar yükseldi. Bu durum, daha çok insanın ölümcül riski bulunan hastalıklarla baş başa kalması gibi sonuçları doğuruyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...