Bakan Dönmez Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Dışarıdan para dilenmenize gerek yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Dönmez Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Dışarıdan para dilenmenize gerek yok

Seçim 2023 Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Eskişehir’de vatandaşlara hitap etti. Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu'nu “dışarıdan para getireceğim” sözlerini eleştirerek, “ Dışarıya para dilenmeye gitmenize gerek yok. Kaynak burada. Kaynak Karadeniz'de, kaynak Anadolu'da. “ ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlara seslendi. Dönmez’in hedefinde İngiltere’den para getireceğini söyleyen CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Bakan, "Dedi ya '300 milyar dolar buldum.' Dışarıya para dilenmeye gitmenize gerek yok. Kaynak burada. Kaynak Karadeniz'de, kaynak Anadolu'da. Yıllardır EYT tartışıldı durdu. Çözdük mü sorunu? Çözdük.” dedi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "15 Mayıs sabahında, sabahına kalmayacak belki gecesinde yine Sayın Cumhurbaşkanı'mız adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan efsane bir balkon konuşmasında sizlere seslenecek. Biz şimdi balkonu temizlemeye başladık, hazırlık yapıyoruz." dedi.

Mihalgazi İlçe Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden Dönmez, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bölgede sözü dinlenen bir ülke haline geldiğini söyledi.

“DIŞARIYA PARA DİLENMEYE GİTMENİZE GEREK YOK"

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve "Birileri çıkmış yurt dışında kaynak arıyor." ifadelerini kullanan Dönmez, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dedi ya '300 milyar dolar buldum.' Dışarıya para dilenmeye gitmenize gerek yok. Kaynak burada. Kaynak Karadeniz'de, kaynak Anadolu'da. Yıllardır EYT tartışıldı durdu. Çözdük mü sorunu? Çözdük. Memura, emekliye, enflasyon üzerinde zam yaptık mı? Yaptık. Siz burada tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorsunuz.

“TARIMA YILLIK 100 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE BİR DESTEK VERİYORUZ“

Bakın Türkiye'de en çok desteklenen kesim tarım kesimi. Yıllık 100 milyar liranın üzerinde bir destek veriyoruz.

Sadece geçtiğimiz yıl Eskişehir'de yaklaşık 1,3 milyar liralık tarım desteği vermişiz. Dile kolay. Yeter ki siz üretin diye, yeter ki şehirde biz yaşayanlar sofrasında kendi ürünlerini taze taze yesin diye. Gıda güvenliği de en az enerji güvenliği kadar önemli. Üretmek zorundayız. Gençlerimizi burada tutmakta zorlanıyoruz. Onun için başta Mihalgazi olmak üzere bu bölgelerde genç nüfusumuzu burada tutacak yeni projelerle geliyoruz. Modern tarım işletmelerine hızlıca geçmemiz lazım. Buralarda gerekirse tarım liselerimizin, meslek liselerimizin sayısını arttıracağız. Daha modern, daha akıllı, başka bir ifadeyle iyi tarım yapacağız."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...