Masa dağıldı: İttifakı bitiren açıklama İYİ Parti'den geldi

- Güncelleme:
Masa dağıldı: İttifakı bitiren açıklama İYİ Parti'den geldi

Seçim 2023 Haberleri

Altılı Masa, iki hafta arayla yaşadığı iki seçim hezimetinden sonra dağıldı. Kararı İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz “28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı bitmiştir” sözleriyle duyurdu.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Parlamenter sistem vaadiyle kurulup “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapma masası”na dönüşen Millet İttifakı dağıldı. Kararı İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz duyurdu. İttifakın sona erdiğini açıklayan Poyraz, katıldığı bir televizyon programında “Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı. Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’a kalan ikinci turu için ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir, 28 Mayıs itibarıyla da seçim ittifakı bitmiştir” ifadelerini kullandı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı da “İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler” dedi. Paçacı, açıklamasının devamında ise “Şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir. Ama önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa, yerel seçimler olur, ondan öncesinde bazı yasalarda olur muhalefet partileri kendi içlerinde değerlendirme yaparlar. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek konu yok” diye konuştu. Bu arada, Kılıçdaroğlu’nun masanın dağılmasını istemediği, bu yönde hamleler yaptığı öğrenildi.

Öte yandan CHP listelerinden milletvekili seçilen Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat Partili 38 isim bugünkü yemin törenine kendi partilerinden katılacak. Ayrı ayrı olmaları hâlinde grup kurma yeterliliğine sahip olamayan küçük ortaklar, Meclis’te grup avantajlarından yararlanabilmek için ise formül arayışlarını sürdürüyor. Partilerin, Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşacağı 9 Haziran’a kadar bir karar alması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...