Bakan Kurum'dan TGRT Haber'de konuştu: Seçim birinci turda farkla biter

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TGRT Haber'de kentsel dönüşüm başta olmak üzere, 'Yarısı Bizden' projesi ve seçim çalışmalarına ilişkin merak edilenleri cevapladı. Seçimin nabzını yakından takip ettiklerini belirten Kurum, ilk turda farkla kazanacaklarını söyledi. Konuşmasının genelinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözleri yerine getirmediğinin altını çizen Kurum, "Bizim sözlerimiz Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlere benzemez çünkü biz verdiğimiz sözlerimizi tuttuk" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TGRT Haber'de Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. 

Bakan Kurum'un konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

Milletimizin sokakta dili heyacanı çok güzel. Biz bunu gittiğimiz her yerde görüyoruz. Herkes bir an önce 14 Mayıs'ın gelmesini istiyor. Deprem bölgesindeki çalışmalarımızı bitirdik. 1 aylık süreçte hemen hemen her ilçemize gittik vatandaşlarımızın problemlerini dinledik. Vatandaşlarımız ne istiyor bunu sahada gördük. İstanbul'umuz ideoloji belediyeciliğin mahkumu olmuş. Burada temel projelerimizin üstünün harfiyat kamyonlarınla kapatıldığını görüyoruz. İstanbul'un en büyük sorunu 'trafik' kaderine bırakılmış. 16 milyon İstanbulluya hizmeti götürmek zorundasınız.

SEÇİM BİRİNCİ TURDA FARKLA BİTER

İstanbul'da verilen sözlerin yerine getirilmediğini gördük, bu seçime de yansıyacaktır. Kendi koltuklarının hesabını yaptıkları için şehirleri boş verdiler. Birinci turda çok farklı şekilde biteceğini düşünüyorum. 

Bakan Kurum'dan TGRT Haber'de konuştu: Seçim birinci turda farkla biter

BİZİM SÖZLERİMİZ KILIÇDAROĞLU'NUN VERDİĞİ SÖZLERE BENZEMEZ

Şu an temelini attığımız konut sayısı 142 bine geldi. 319 bin konutumuzu ardından 650 bin konutumuzu vatandaşa söz verdiğimiz gibi inşa edeceğiz. Verdiğimiz sözleri tutacağız. Bizim sözlerimi Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlere benzemez çünkü biz verdiğimiz sözlerimizi tuttuk. Elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalıştık aynı mücadeleyi İstanbul'da da yapacağız.

'YARISI BİZDEN' KAMPANYASI

Dünya şehircilik tarihine altın harflerle geçecek kentsel dönüşüm kapmanyasında 200 bin konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz.

E-Devlet üzerinde yapılan başvurularla TOKİ inşa sürecini yürütecek. 2 milyon 400 bin vatandaşımız başvuru yaptı. 

Bakan Kurum'dan TGRT Haber'de konuştu: Seçim birinci turda farkla biter

DEPREMLE MÜCADELE TERÖRLE MÜCADELE KADAR ÖNEMLİ

İstanbul'da depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli. TOKİ en geç 2 yıl içersinde inşa sürecini yürütecek ve vatandaşımız oluşan maliyetin yarısını ödeyecek yarısını da devletimiz karşılacak. İlave imar hakkı olana inşa maliyet düşürülecek. 3'te 2 çoğunluğu sağlayan binalarda işlem hemen başlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hizmeleri yapacağız ve İstanbul'u dirençli hale getireceğiz.

İSTANBUL'DA TRAFİK SORUNU

Kentsel dönüşümde İstanbul'a yeni nüfus gelsin istemiyoruz. İstanbul'un yapılanmasında sanayiyi de güçlendirmek zorundayız. Şehrin içinde kalmış sanayi alanları da var bunları uygun bir alana taşıyacağız. Hem vatandaşa iyi hizmet verilecek hem de esnafımız rahat edecek. Trafiği İstanbul'da kader olmaktan çıkarmak zorundayız. Yönetim de devamlılık esastır.

CUMHURBAŞKANIMIZI 85 MİLYONA EMANET EDİYORUZ

Başakşehir'de şehir hastanesi yapılıyor, metro gitmiyor niye? Hani 16 milyon İstanbulluya hizmet edecektik, niye etmiyoruz? İstanbul'da sokak sokak geziyoruz bu inancı milettimizde görüyoruz. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin neler yaptığını biliyor... Biz sırtımızı terör örgütlerine dayamadık bunu da milletimiz çok iyi biliyor. 14 Mayıs'ta sayın Cuhmurbaşkanımızı 85 milyona emanet ediyoruz. Büyük güçlü Türkiye'yi milletimizin dualarıyla inşa etmeye devam edeceğiz.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...