Enerji Bakanı Fatih Dönmez: Yakın zamanda petrolle ilgili büyük bir müjde verebiliriz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Enerji Bakanı Fatih Dönmez: Yakın zamanda petrolle ilgili büyük bir müjde verebiliriz

Seçim 2023 Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgazın ardından petrolle de ilgili büyük bir müjdenin yakında açıklanabileceğini duyurdu. Dönmez "Şimdi sıra petrolde. Çok yakın bir zamanda petrolle ilgili de büyük bir müjde verebiliriz. Bekleyin" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının ardından şimdi sırada petrol olduğunu söyledi. Eskişehir Tunalı Mahallesi Gaffar Okan Caddesi'nde düzenlenen Roman Buluşması'na katılan Dönmez, yaklaşık 2,5 yıl önce hem Türkiye'nin hem de dünyanın en büyük keşiflerinden birisini yaptıklarını belirtti.

“SONDAJ İMKANI EN YÜKSEK OLAN BEŞ ÜLKENİN ARASINDAYIZ”

Bakan Dönmez, Karadeniz'de denizin binlerce metre altında karadan 170 kilometre açıkta doğalgaz keşfettiklerini hatırlattı. Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid sondaj gemileriyle Türkiye'yi dünyada derin denizlerde arama ve sondaj imkanı en yüksek beş ülke arasına soktuklarını dile getiren Dönmez, mühendislerin gece gündüz çalışarak Tuna-1 kuyusu adını verdikleri Sakarya Gaz Sahası'nda ilk kuyuyu açtıklarını anlattı. Bakan Dönmez, ramazanın son günü Tuna-1 kuyusundaki gazı karaya getirerek yaktıklarını aktardı.

SIRA PETROLDE

Gözleri olup görmeyen, kulakları olup işitmeyen, kalbi olup hissetmeyen insanların bulunduğuna değinen Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: Allah onlara akıl fikir versin. İnanmayan yine inanmıyor. Gazı orada günlerce yaktık, gene inanmıyor. Dedim ki inanmayanlara 'Gelin, bir tur yapalım. Her şey bizden. Gidin bir bakın orada neler yapmış bu insanlarımız?' Dediler ki 'Biz gitmeyiz' Niye? Zaten inanmıyoruz. Bunlara yapacak bir şey yok. Şimdi ocaklarında yanmaya başlayacak. Belki yine inanmayacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı’mız dedi ki 'Evet bu keşif çok büyük bir müjde. Lakin vatandaşımızın bunu hemen hissetmesi lazım. Yarın değil hemen' dedi. 'Tamam Cumhurbaşkanım. Ne yapalım?' dedik. 'Biraz çalışın. Bu vatandaşımıza ne ikram edebiliriz? Bayram öncesine ne hediye edebiliriz?' Çalıştık. Dedik ki 'Efendim mutfaklarda kullanılan gazı bir yıl süreyle bedava verebiliriz'. Dedi ki 'Yetmez'. Ne yapalım? 'Bir ay da bütün kullanımlarını biz vatandaşımız güle güle kullansın' dedi. Onu da arife günü bütün vatandaşımıza da ilan etmiş oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Ben şuna inanıyorum. Biz aziz milletimize verdikçe Rabbim de bize veriyor. Arkası gelecek. Verdik ya size şimdi bedava gaz. Dua edin çoğalacak, bereketlenecek. Şimdi sıra petrolde. Çok yakın bir zamanda petrolle ilgili de büyük bir müjde verebiliriz. Bekleyin. Böylece inşallah ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını makus talihinde hep birlikte yenmiş olacağız.

(AA)

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...