Fikirtepe'de kuralar çekiliyor! Bakan Kurum: 12 bin konut inşa ediyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fikirtepe'de kuralar çekiliyor! Bakan Kurum: 12 bin konut inşa ediyoruz

Seçim 2023 Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Kurum "1. etaptaki vatandaşların haklarına isabet eden konutların hangileri olduğunu gelecek hafta açıklayacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, cuma namazını İstanbul'daki Prof. Dr. Osman Öztürk İncirli Bostan Camii'nde kıldı.Çıkışta vatandaşlarla sohbet ederek talepleri dinleyen Kurum, cami çevresindeki çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 Temmuz Konferans Salonu'ndaki Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı'na katıldı.

"RİSKLİ BİR TANE BİLE BİNA BIRAKMAYACAĞIZ"

Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada, megakentin en büyük problemlerinden birinin deprem olduğuna dikkati çekerek, bugüne kadar şehir genelinde 695 bin konutun dönüşümünü tamamladıklarını söyledi. İstanbul'da 529 bin bağımsız bölümün dönüşümü için başvuru yapıldığını ifade eden Kurum "Bu şehirde hiçbir vatandaş güvensiz evlerde oturmayacak. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız" dedi.

"FİKİRTEPE'DE 12 BİN KONUT İNŞA EDİYORUZ"

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek gösteren Bakan Kurum "Fikirtepe'de Emlak Konut eliyle 60 bin vatandaşımızın hayatını değiştirecek bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. 12 bin konut inşa ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle 17 Nisan'da 1.648 konutumuzun anahtarların verdik. İnşallah bütün konutlarımızı da aynı hız ve anlayışla en geç bir yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" diye konuştu.

FİKİRTEPE 1. ETAPTA KURALAR ÇEKİLİYOR

Fikirtepe 1. etaptaki vatandaşların haklarına isabet eden konutların hangileri olduğunun gelecek hafta açıklanacağını ve bu konuda hiçbir hak sahibi vatandaşı mağdur etmeyeceklerini belirten Murat Kurum "Burada inşa ettiğimiz konutları 2024'ün temmuz ayına kadar bitirip teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

"2. VE 3. ETAPTAKİLER. 1. ETAP İLE EVLERİNİ TAKAS EDEBİLİR" 

Kurum, 2. ve 3. etapta 10 bin hak sahibi vatandaşı ilgilendiren 380 bin metrekare alanda da dönüşümü başlatacaklarına dikkati çekerek "Sözümüzü vermiştik ve orada arkadaşlarımız, ekiplerimiz çalışmaları başlattı. Nasıl Fikirtepe'de birinci etabı yaptıysak, sözümüzü tuttuysak, tüm etaplarda da yine aynı anlayışla vatandaşlarımızla birlikte el ele vereceğiz. 2. etabımızı da 3. etabımızı da dönüştüreceğiz ve buradaki konutlarımızı da Emlak Konut eliyle yapacağız. Burada oturan kardeşlerimize bu yıl sonuna kadar tahliye için süre vereceğiz. Bu süreçte vatandaşlarımıza hem kira hem de taşınma yardımı yapacağız. Vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde 1. etapta tamamladığımız rezerv konutlardan veya eşdeğer şerefiyeli alanlardan trampa ve takas hakkı da vereceğiz" sözlerini sarf etti.

"HALDIZ VE OBAKÖY PROJELERİ DE TAMAMLANACAK"

Kurum, vatandaşlarca başlatılan ancak yarım kalan Haldız ve Obaköy projelerini de Bakanlık olarak Emlak Konut eliyle tamamlayacaklarını ifade etti.

"HASANPAŞA'DA TAPULAR VERİLECEK"

Hasanpaşa Mahallesi'ndeki 37 parselde vatandaşların mülkiyet problemi yaşadığını belirten Murat Kurum "Kadıköy Belediyesine mağdur olan hak sahibi vatandaşlarımız için yer gösterilmesi gerektiğini bildirdik ancak bugüne kadar göstermediler. Tapu tahsis belgesi olan vatandaşlarımıza Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından hiçbir yer gösterilmemesine rağmen gelinen süreçte vatandaşlarımız bu mağduriyeti mahkemelere taşıdı. Hasanpaşa Mahallemizde de tıpkı İstanbul'umuzun diğer alanlarında olduğu gibi hak sahibi kardeşlerimizi mağdur etmemek, haklarını almalarını sağlamak için de düzenleme yapacağız ve tapu tahsis belgesi olan kardeşlerimize tapularına kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.

"HASANPAŞA MAHALLESİ'Nİ REZERV YAPI ALANI İLAN EDİYORUZ"

Çevre Bakanı Murat Kurum, Hasanpaşa Mahallesi'ndeki yapıların büyük kısmının 50 yaşın üzerinde olduğuna ve bu yüzden vatandaşların kentsel dönüşüm talebinde bulunduğu dile getirdi. Kendilerinin de bu alanda kentsel dönüşümü hızlandırmak için vatandaşların vergi, resim, harç gibi muafiyetlerden faydalanmalarını sağlayacaklarını anlatan Kurum "İmarla ilgili problemleri çözmek için bu alanı rezerv yapı alanı ilan ediyoruz. Orada vatandaşlarımızın talepleri var, konuştuk değerlendirdik ve Hasanpaşa Mahallemizdeki rezerv alan inşası için, konutların dönüşü için vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda o alanda dönüşümün önünü açabilmek için imar artışını da inşallah makul bir seviyede yapacağız" şeklinde konuştu.

"ADALAR'DAKİ TAPU PROBLEMİNİ KÖKTEN ÇÖZÜYORUZ"

Murat Kurum, Adalar’daki imar problemininin de çözüleceğini aktararak, şunları söyledi: Bundan sonra Adalar’da hiçbir tapu problemi kalmayacak. Sorunu kökten çözmüş olacağız, Adalar için, İstanbul için, sizler için, hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...