Nureddin Nebati'den Meral Akşener'e 'Kayıp Bakan Nemo' cevabı: Kayıp değiliz sahadayız

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ‘Kayıp Bakan Nemo’ göndermesine bir kere daha cevap verdi. Bakan Nebati, kaybolmadığını deprem bölgesinde halkla yan yana olduğunu söyledi. Nebati "Maalesef biz bu çalışmalarımızı yaparken de köpek balıklarıyla da uğraşıyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hatay Antakya ilçe merkezi Cumhuriyet Meydanı'nda, Habib-i Neccar Camii ve Ulu Camii'de incelemelerde bulundu. Ardından Kırıkhan ilçesindeki Çamlık Mesire Alanı'nda kurulan çadır kentteki iftar programına katıldı.

 

"BUNCA İŞİN ARASINDA KÖPEK BALIKLARIYLA UĞRAŞIYORUZ"

Bakan Nebati, burada yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Kayıp Balık Nemo’ filmine göndermeyle "Kayıp Bakan Nemo’nun nerede olduğunu bilen var mı?" sözlerine bir kere daha cevap verdi. Nebati "56 gündür deprem bölgesinde görevli bir bakan olarak çok şükür çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayıp falan değiliz. Sahadayız. İnsanlarla beraberiz. Kardeşlerimizle birlikte enkazın başında olduk. Birlikte enkazı kaldırdık. Eğer ortalıkta gözükmüyorsak bilin ki ya bir depremzedenin yanında omzuna dokunarak gözyaşlarına ortak oluyoruz ya da bir zelzeleyle beraber birlikte eşyalarımızı çıkarmaya gayret ediyoruz. Asrın felaketinin finansmanını sağlamak için toplantı üzerine toplantı, çözüm üzerine çözüm üreterek vatandaşlarımızın rahatlatılması noktasında çalışıyoruz. Maalesef biz bu çalışmalarımızı yaparken de köpek balıklarıyla da uğraşıyoruz” dedi.

VATANDAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ

Vatandaşlarımız 0,79 vade farkı imkanıyla 1 milyon 250 bin liraya kadar kentsel dönüşüm kredisinden yaralanabilecek” hatırlatmasını yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Ev sahiplerinin yanı sıra en az 1 yıldır riskli yapıda oturan kiracıların da bu kredinden faydalanabilmesine imkan getiriyoruz. Binaların güçlendirilmesi amacıyla da kredi paketi sunuyoruz. Deprem felaketinin ardından bakanlık olarak vatandaşlarımızı ve reel sektörümüzü destekleyici diyerek tedbirleri de hızla hayata geçirdik. Bölgedeki esnafımızı desteklemek üzere KGF paketlerinin hacminde artışa gittik. Yeni KGF paketlerini uygulamaya koyduk. Bölgedeki esnaf ve sanatkarlarımızın kredilerini öteledik. Uygun faizli yeni kredi imkanlarını devreye aldık" ifadelerini kullandı.

"908 MİLYAR TL HASAR ÖDEMESİ YAPTIK"

Bugüne kadar toplam 89 bin 262 dosya için 908 milyar lira hasar ödemesi yaptıklarını belirten Nebati "Hatay'da ödemesi yapılan hasar tutarı ise 4,8 milyar liraya ulaşmış durumda. Hatay'da depremden zarar gören, hasar gören ve yıkık, acil yıkılacak, ağır hasar ve orta hasarlı olarak tespit edilen bağımsız bölüm sayı 333 bin 825’tir. Afet bölgesinin yeniden imar ve ihyasını sağlamak için Çevr, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile birlikte çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...