Kevin eleştirme sistemine takıldı

Kevin eleştirme sistemine takıldı

SPOR Haberleri

Sistemde 48 saniyelik hata olunca Kevin Grosskreutz transferi donduruldu. Futbolcunun transferi için FIFA kararı beklenecek

Transferin son gününde yaptığı operasyonlarla adından söz ettiren G.Saray dün sürpriz bir krizle sarsıldı. Melo ve Telles'i gönderip Borussia Dortmund'dan Kevin Grosskreutz'u İstanbul'a getiren ve yıldız futbolcunun transferini bitirdiğini sanan Cimbom, Transfer Matching System (TMS) üzerindeki eşleşmenin zamanında yapılmaması sebebiyle şoku yaşadı. Sarı-kırmızılı kulübün Kevin Grosskreutz'la ilgili FIFA'nın TMS sistemine transfer süresinin bitişinden (önceki gece 24.00) önce gerekli evrak ve bilgileri girdiği ancak oyuncunun kulübü B.Dortmund'la eşleştirme sağlanamadığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Dün gün içinde önce iki kulüp de birbirini suçladı. G.Saray kanadı, "Biz gerekli bilgileri girdik, Dortmund Kulübü gecikti ve eksik girişte bulundu" açıklaması yaparken Alman kulübü, "Biz hâlâ transferin resmi bir şekilde tamamlanmasını bekliyoruz. G.Saray tarafında bir gecikme var" şeklinde suçlayıcı dil kullandı.
Görüntülü evraklar var
Dün akşam saatlerinde G.Saray kulübünden yapılan açıklamada ise, "Evraklar TMS sistemine 23:55:00 itibariyle yüklenmiş olup TMS sisteminde yaşanan problem sebebiyle işlemin sonuçlanma saati 00:00:48 olarak görünmüştür. Bu nedenle işlem TFF tarafından onaylanamamış, karar FIFA'nın değerlendirmesine kalmıştır. TMS tarafında işlemin zamanında yapıldığı ile ilgili kayıtlar ve bilgiler FIFA ile paylaşılmıştır. Transferin onaylanması için FIFA'nın teknik incelemesi beklenmektedir" denildi. G.Saray'ın evrakları zamanında TFF'ye ilettiğine dair görüntülü belgeler sarı-kırmızılı yetkililerce Federasyon'a ulaştırıldı. TFF de bu belgeleri FIFA'ya gönderdi. Görüntülerde Galatasaray Spor Kulübü'nce 23:55'te "sisteme login" olunarak transfer bilgilerinin girildiği görülüyor. Kararın bir hafta içinde çıkması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...