Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karate 1 Premier Lig müsabakaları başladı

/ Kaynak: AA
Karate 1 Premier Lig müsabakaları başladı

SPOR Haberleri  / AA

Dünya Karate Federasyonu'nun üst düzey organizasyonlarından olan Karate1 Premier Lig müsabakaları başladı.

Beşinci kez İstanbul'un ev sahipliğinde yapılan organizasyon, Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde iki gün sürecek. Karatenin "Şampiyonlar Ligi" olarak görülen turnuvaya 48 ülkeden 212'si kadın olmak üzere toplam 492 sporcu mücadele ediyor.
Avustralya, Brezilya, Kanada, İran, Çin, Ekvador, Mısır, Hong Kong ve ABD'nin de aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanında gelen karateciler, 12 ferdi ve 2 takım dalında dağıtılacak madalyalar için ter dökecek.
- Milli sporculardan 3 bronz madalya
Organizasyonun sabah seansında yapılan ferdi kata müsabakalarında Türk karateciler, 3 bronz madalya kazandı.
Kadınlarda Dilara Bozan, erkeklerde de Emre Vefa Göktaş ve Cengizhan Koca, bronz madalyaya ulaşan milli sporcular oldu.
Dilara Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncülük maçından önce çok sayıda müsabakaya çıktığını belirterek, "Arka arkaya 6 maç yaptım. Çok yorucuydu ama derece kazandığım için mutluyum" dedi.
Emre Vefa Göktaş ise geçen yıl da katıldığı organizasyonda beşinci olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl bir adım daha atarak üçüncü oldum. Rakibimin benden yaşça büyük olmasına rağmen kazandığım madalya benim için ayrı bir mutluluk" diye konuştu.
Cengizhan Koca da ilk kez katıldığı Premier Lig'de bronz madalya kazandığını dile getirerek, "Rakibim büyükler kategorisinde yarışan tecrübeli bir sporcuydu ama 16 yaşıma rağmen kazanmak çok güzel bir duygu" ifadelerini kullandı.
- 4 Türk sporcu finalde
Organizasyonun akşam seansında kadınlar kumite 50 kilo finalinde Türk sporcular Serap Özçelik ile Bahar Erşeker altın madalya için karşı karşıya gelecek.
Kadınlar kumite 55 kilo finalinde milli sporcu Büşra Tosun da İspanyol rakibi Cristina Ferrer Garcia ile karşılaşacak.
Erkekler kata finalinde ise Ali Sofuoğlu ile Fransız William Geoffray'e karşı mücadele verecek.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...