Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güreş Şampiyonası'nda çifte altın

Güreş Şampiyonası'nda çifte altın

SPOR Haberleri

130'da Rıza Kayaalp ve 80'de Selçuk Çebi şampiyonluğa uzanıp İstiklal Marşı'mızı okuttu. İki güreşçi de “Madalyamız şehitlere armağan olsun” dedi

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 80 kiloda Selçuk Çebi ve 130 kiloda Rıza Kayaalp Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. Çebi, finalde Belarus'tan Viktar Sasunouski ile karşılaşıp rakibini 3-0 yenerek mutlu sona ulaştı. Rıza Kayaalp ise Kübalı efsane sporcu Mijain Lopez Nunez'i 1-0 mağlup ederek altın madalya kazandı. Elde ettiği başarının ardından Selçuk Çebi, “Ülkemiz karışık bir durumdan geçiyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Aldığım madalya benim değil, 78 milyon insanımızdır. Biraz olsun ülkemdeki insanları özellikle de şehit ailelerini mutlu edebildiysem gurur duyarım. Türk bayrağını göndere çektiriyorum, İstiklal Marşı'nı çaldırdım. Üçüncü dünya şampiyonluğunu kazandım. Avrupa Şampiyonluğum var. Bir Olimpiyat madalyası eksik. Güreştiğim 80 kiloda olimpiyat kotası yok. Ama bir çaresini bulup eksik olan olimpiyat madalyasını da kazanmak istiyorum. Başkanım gerekeni yapacaktır Çok çalıştım Allaha şükür hedefime ulaştım" dedi.
Bir efsaneyi bitirdim
130 kiloda Dünya Şampiyonluğunu kazanan Rıza Kayaaalp ise “Bir efsaneyi bitirdim. Bundan büyük mutluluk olur mu? Çok çalıştım. Buraya gelirken, finalde muhtemelen Lopez ile karşılaşacağımın hesaplarını yaptım. Adeta ders çalıştım. Bu strateji bana şampiyonluk getirdi. İki kez yenildiğim rakibimi bu kez çok iyi analiz ederek mağlup etmeyi başardım. Müsabakaya hızlı girmem, yaşlı Lopez'i yormam gerekiyordu. Bu sayede ikince devrede iyi savunma bana şampiyonluk getirebilirdi. Tüm uygulamaları yaptım. Elbette anlattığım kadar kolay olmadı ama mutlu son geldi işte. Tüm şehitlerimize ve milletimize armağan olsun" ifadelerini kullandı.
Federasyon Başkanı Aydın: İnanmak başarmanın yarısıdır
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın altın madalya alan iki sporcuyu tebrik etti. Aydın, “İnanmak başarmanın yarısıdır. Kıl payı kaçırdığımız madalyalar var, bunlara da üzülüyorum" dedi. Güreş Federasyonu başkanı, “Selçuk da Rıza da sözünü tuttu. İkisini de tebrik ediyorum. Bana buraya gelirken, 'Başkanım ben ikincilik için gitmiyorum. Çok çalıştım inandım ve şampiyon olmak için gidiyorum' dedi ve sözünü tuttu. Yunus ve Cenk de kürsüde olmalıydı. Büyük bir talihsizlik yaşadık. Selçuk'un Dünya ve Avrupa şampiyonluğu var. Çok istekli. Bir de 'Olimpiyat olsun başkanım' diyor. O bizi ve Türk milletini mahcup etmedi bizde onu mahcup etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...