Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Tekke'den Fenerbahçe itirafı!

Düzenleyen:
Fatih Tekke'den Fenerbahçe itirafı!

SPOR Haberleri

Fatih Tekke, Trabzonspor'daki günlerini ve bordo-mavililier kurtuluş reçetesini anlattı.

Trabzonspor tarihinin en önemli golcülerinden biri olan ve şu anda Boluspor'da teknik direktörlük yapan Fatih Tekke, Karadeniz ekibinin durumunu değerlendirdi, çözüm önerileri getirdi: "Trabzonspor bu işi yapmamda en önemli birinci etkendir. 

Antrenörlüğü neden yapıyorsunuz derseniz Trabzonspor diyebilirim. Ben Trabzonspor'u hayatım olarak açıklayabilirim. Başarı için sadece iyi niyet yetmez. Birinci sınıf insanlar kulüpte baştan aşağıya etkin ve yetkin olmalı. 15-20 yıldır yanlışlar yapıldı ve hala yapılmaya devam ediyor. Düzelir mi? Ben ümitliyim ama gerçek manada hizmet etmek aşkıyla bu işe adım atmış, kişilerin Trabzonspor’da olması gerek.

TRABZONSPOR'A KIRGINLIK OLMAZ
Biz Trabzonspor'a vefa borcumuzu ödemiş değiliz açık ve net bir şekilde söyleyeyim. Dolayısıyla kendi şahsım adına bu borcumuzu ödeyecek miyiz? İnşallah gerçek manada bir kupa kazanırsak ve bunda da benim bir payım olursa o zaman belki ödedim diyebilirim. Trabzonspor herkese olduğu gibi bize de çok fedakarlıklar yapmıştır vefamız bu konuda kesinlikle eksiktir. Şahıslara kırgınlığımız, kızgınlığımız olabilir ama Trabzonspor'a olamaz.

BAŞKAN USTA MADDİYATI BAŞARIR
Muharrem Bey maddi açıdan bu işi başarabilir ama! Bugün geldiğimiz noktada maddiyattan bahsediyoruz. Trabzonspor’u güçlü kılan şey maddiyat değildir sadece maneviyattır. Bu maneviyatı oluşturacak şey de kendi iç dinamikleridir. Yapılması gereken şey özüne dönmek lazım. Öz dediğim şey alt yapıdan geçer ve sabır gerektirir. Ben Muharrem Bey ile görüştüm doğru kişiyi bulmaları lazım. Ama maddi açıdan önemli şeyler başaracağını düşünüyorum."

BAYERN BENİ İSTEDİ
İnsanlar beni forvet olarak bilir ama ben 10 numara oynadım. Özkan Sümer'in tavsiyesiyle forvete geçtim. Hep en iyi golleri aradığım için bazen kolay golleri kaçırdım.

Zenit'e giderken ben Arsenal, Everton, Bayern Münih gibi takımlardan da teklifler aldım. Çok önemli değil. Fatih Tekke yeteneği dünyanın en iyi takımlarında oynardı. Fatih Tekke'nin akılsızlığından dolayı oynayamamıştır.

FENER'DEN ÇEKTİĞİMİZİ KİMSEDEN ÇEKMEDİK
"Bunu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama içeride, dışarıda F.Bahçe'ye karşı çok iyi maçlar oynadık ama maalesef çoğu zaman bir şekilde engellendik."

Fatih Tekke, ezeli rakipleri F.Bahçe'ye çatmadan da geçmiyor: "F.Bahçe'den çektiğimizi biz kimseden çekmedik. Onlara 5-6 tane güzel golüm vardı ama keşke benden daha fazla çekseydi isterdim. Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum. İçerde dışarda çok iyi maçlar oynadık ama maalesef çoğu zaman bir şekilde engellendik.

MİLLİ HAKSIZLIĞA UĞRADIM
Bu ülkede haksızlığa uğramış, hak ettiğinin karşılığını alamamış kişilerden biriyim. Bu kendi yerelimde de öyle ülkemde de öyle. Milli Takım'da 30 kusur maç oynadım. Bu daha fazla olabilirdi mesela. Sırf forma rengimizden dolayı olmadı maalesef."

BİZE O ONURU YAŞATMADILAR
"Son 30 yılda 19995-1996, 2004-2005, 2010-2011'de birileri hatta bir zihniyet şampiyonluklarımızı engellemiş olabilir. Bu camia için canını vermiş insanlar var. O işin tadını, zevkini, onurunu yaşamasına müsaade etmediler. Şampiyonluk bile unutturamaz.

MAMİ İYİ YERLERE GELİR
"Muhammet Demir şu anda Türkiye’de forvet olarak sayabileceğimiz oyuncuların başında geliyor. Fakat kardeşimizin en büyük sıkıntısı onun oyun yapısında onun istediği gibi oyun sergilemesi zor görünüyor. İyi oyucu eksikleri yok mu tabi ki var. İnşallah bu eksikleri kapatırsa ve etrafı şekillendirilirse daha iyi yerlerde olacak."

BURAK TARİHTEN SİLİNMEZ
"Burak Yılmaz Trabzonspor’un tarihine geçmiş bir oyuncudur. Trabzon tarihinde gol sayısı olarak en fazla gol atan oyuncu olarak iz bırakmıştır. Bunu kimse silemez. Buraya bu kardeşimiz hizmet etmiştir hatta hiç beklenmedik bir zamanda gelerek bunu başarmıştır. Sonra G.Saray'a gitti orada da hemen hemen aynı performansı göstererek başarılı oldu. Burak 'önce para olsun' diyecek bir çocuk değil."

GÜNEŞ'İN İŞİ ZOR
"Beşiktaş'a geldiğimde insanlıktan nasibini almamış Schuster vardı. Şenol Güneş kötü zamanlarda kriz yaşamazsa başarılı olur."

"Beşiktaş ve Şenol Güneş kriz yaşamazsa şampiyonluk yarışında çok şanslı. Beşiktaş’a gelirken çok önemli şeyler başarabileceğimi düşünerek gelmiştim. Ahlaklı bulmadığım, hayatımda da böyle bir adam görmedim. İnsanların bilmediği kadar saygısız biriydi Schuster. Çok farklı hedeflerle dönmüştüm ama bunun birinci sebebim Shuster'di. İnsanlıktan nasibini almamış bir kişiydi.

STOPERDE SIKINTILARI VAR
Beşiktaş bu sene çok iyi gidiyor. Başında Şenol Güneş var. En kötü huyu zamansız yerlerde kriz yaşadığını görüyoruz. Stoper hakkında sıkıntılar yaşıyorlar ve şansları var mı tabi ki var ama işleri çok kolay olmayacak gibi görünüyor."

GÖKDENİZ'LE ÇAY İÇMİŞLİĞİM YOKTUR
"Gökdeniz Karadeniz'le dışarıda çay içmişliğimiz bile yoktur. Bazı futbolcular çok enteresan. Normalde bunu söylemem gerekiyor biliyorum. Ama benim Gökdeniz Karadeniz ile dışarıda çay içmişliğimiz bile yoktur. Gökdeniz kendi dünyasını yaşar, ben de öyle. Ama saha içinde çok iyi anlaşıyorduk. Gökdeniz çabuk ben de onu iyi anladığım için bu ikili tuttu diyebiliriz. Gökdeniz topu aldığımda beni arıyordu başka kimse yoktu. Ben de onu bulduğumda aralara kaçırırdım. Güzel bir ikili olmuştum. Beraber güzel sonuçlar aldık."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...