Tarih yazdık

Düzenleyen:
Tarih yazdık

SPOR Haberleri

Yasemin Adar kadınlarda ilk altın madalyamıza; Soner Demirtaş ise kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna imza atarak bayrağımızı göndere çektirdi...

Letonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci günü muhteşem geçti. İlk olarak kadınlar 74 kiloda Yasemin Adar, ardından erkekler 75 kiloda Soner Demirtaş altın madalya kazanarak bayrağımızı göndere çektirdiler. Yasemin Adar ilk turda Estonya'dan Epp Mae'yi 10-1, ikinci turda Ukraynalı Alla Cherkasova'yı tuşla yenerek adını yarı finale yazdırdı. Polonyalı Daria Osocka'yı da 10-0 teknik üstünlükle deviren Yasemin yarı finale yükseldi. Önceki turlarda fırtına gibi esen Yasemin, finalde de hızını kesmedi. Rus Alena Starodubtseva ile karşılaşan milli güreşçimiz baştan sona üstün bir müsabaka çıkardı ve minderden 7-0 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.
Demirtaş güle oynaya
Yasemin'in ardından serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş mindere çıktı. İlk turda Zaur Makiev'i 7-0 yenerek çeyrek finale adını yazdıran güreşçimiz Ermeni Grigor Grigoryan'ı 12-1, Polonyalı Piotr Sokalski'yi de yarı finalde 10-0 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Büyük heyecana sahne olan final maçında Azerbaycanlı Cebrail Hasanov'u 2-1 mağlup eden Soner Demirtaş altın madalyanın sahibi oldu.

Tarih yazdık

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...