Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayaalp ilgisizlikten dertli

Düzenleyen:
Kayaalp ilgisizlikten dertli

SPOR Haberleri

"10 ayda iki Avrupa, bir dünya şampiyonluğu yaşadım gazeteler iki sütun haber verdi, final maçımı TRT yayınlamadı. Neyse ki manevi desteği hep hissediyorum"

Letonya'nın Riga şehrindeki şampiyonada bir kere daha kürsünün en üstüne çıkarak üst üste 5, toplamda 6. defa Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp, bütün başarılarına rağmen medyada hak ettiği ilgiyi görmediğini söyledi. Devlet büyüklerinin desteğinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Rıza Kayaalp, "Sağ olsunlar onlar beni her zaman takdir etti, yüreklendirdi. 2015 Mayıs ile 2016 Mart tarihleri arasında büyüklerde iki Avrupa ve bir dünya şampiyonu oldum. Bir yıl bile dolmamış... Bizim spor kamuoyunda gördüğü değeri takdirinize bırakıyorum. Bu bir yana ben şampiyonluk maçına çıkıyorum, TRT Avaz yayını kesip başka bir programa geçiyor. Bu beni çok üzdü. Hem bana hem de güreş seven halkımıza ayıp edildiğini düşünüyorum. Çünkü ben ülkemin bayrağını göndere çekebilmek için gücümün sonuna kadar şampiyonluk için savaşıyorum" dedi. 
2020'ye kadar devam 
Bunca başarılarının karşılığında halkın manevi desteği dışında medyadan olması gereken ilgiyi görmediğini belirten şampiyon sporcu, "Spor sayfalarına bakıyorum, her gün futbol haberleri manşetlerde. Bir futbolcunun adalesi çekse günlerce yazılıp çiziliyor. Biri Avrupa'ya transfer oldu diye methiyeler düzülüyor. Demek ki haber olmak için şampiyon olmak yetmiyor. İnsanın futbolcu olsaydım keşke diyesi geliyor" ifadelerini kullandı. 2 dünya, 6 Avrupa şampiyonluğu olduğunu ve artık tek hedefinin olimpiyatlarda altın almak olduğunu söyleyen Rıza Kayaalp, "Şimdi ilk hedefim Rio. Londra'da bronz almıştım, artık altın istiyorum. Uzun vadede hedefim ise 2020 Tokyo Olimpiyatlarına kadar olan süreçte Avrupa ve dünya şampiyonluklarımın sayısını arttırıp yine olimpiyatta zirvede yer almak. Artık en zor olan şey şampiyonlukları korumak, neden diye sorarsanız, kolay rakip yok" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...