Cesaretiniz yoksa yetenek işe yaramaz!

Düzenleyen:
Cesaretiniz yoksa  yetenek işe yaramaz!

SPOR Haberleri

İstanbul’da Pierluigi Collina rüzgârı esti.

UEFA Hakem Kurulu Başkanı olan İtalyan futbol adamı MHK’nın Süper Lig’de görev yapan hakem ve yardımcılarına yönelik düzenlediği seminerde tecrübelerini paylaştı. Sözlerine "Fitness, maç hazırlığı için olmazsa olmazdır" diyerek başlayan Collina meslek sırlarından bahsetti. İtalyan futbol adamı, "Elit Hakem olmak için olmazsa olmaz üç şart vardır: 1-Yetenek, 2- Çok Çalışmak, 3- Cesaret… Maç hazırlığı için ikinci olmazsa olmaz ise; oyun kurallarını iyi bilmek, kendini sürekli yenilemektir. Bir hakeme hata yaptığında asla gülmeyin. Sadece siz verdiğiniz kararda yüzde 100 haklıysanız gülün" ifadelerini kullandı. 
Hakem liderdir, kral değil!
Collina, "Maç hazırlığı için 3'üncü en önemli unsur; bilgi ve bir adım öteyi düşünmektir. Beklenmeyeni beklemektir. Oyunu okuyabilmek, takımların taktiklerini bilmek sizi hep bir adım ileride tutar. Maç hazırlığı için en önemli 4’üncü unsur; ekip çalışmasıdır. Yetenek size maç kazandırır ama takım oyunu sizi şampiyon yapar. İşbirliği maçtan 2 saat önce stada gelip konuşmak değildir. Maçın hakemi ekibin lideridir, onların kralı değildir. Önemli bir karar aşamasında yapacağınız en önemli şey doğru karar vermektir. Cesaretiniz yoksa yetenek ve çok çalışmanız çöpe gider. TV başında ahkâm kesmek kolaydır, asıl iş arenada boğaların karşısında karar vermektir” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...