Fırtına tarihi tersten yazdı

Düzenleyen:
Fırtına tarihi tersten yazdı

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer tarihî farka gidecek derken Alanyaspor inanılmazı başardı! Burak Yılmaz (2) ve Kucka’nın golleriyle 32’de skor 3-0’dıVagner Love sahneye çıktı ve hat-trick yaparak Trabzonspor’u yıkan isim oldu. Akdeniz ekibinin diğer golü Fernandes’ten geldi

Dün Trabzon’da tarihe geçen bir maç yaşandı. Trabzonspor 3-0 öne geçtiği maçta Alanyaspor’a 4-3 mağlup oldu! Başlama düdüğüyle birlikte ev sahibi ekip oyunda ağırlığını hissettirdi. Dakikalar 21 gösterdiğinde skor 2-0 olmuştu bile. Geldiği günden itibaren büyük bir iştahla maçlara çıkan Burak Yılmaz, ilk golde Kucka’ya topukla müthiş bir asist yaparken, farkı 2’ye çıkaran golde hem çalım, hem de son vuruş yeteneğini konuşturdu. Kral 32’de tekrar sahneye çıktı ve kazandırdığı penaltıdan attığı golle skoru 3-0’a getirdi. Ayrıca Trabzonspor’un kaleyi bulan ilk 3 şutun da gole dönüşmesi de ilgi çekiciydi. Tribünler adeta bayram yeriydi. 50. yılda şampiyonluk şarkıları söyleniyordu. Saffet Susic üst üste gelen goller sonrası iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Geçen sezonun gol kralı Vagner Love 45’te orta sahadan topu aldı ve tek başına kaleye giderek ilk yarının skorunu belirledi: 3-1.
> Panik başladı
Fernandes’in kafa golüyle farkı 1’e indirmesiyle maçın şekli bir anda değişti. Skoru 3-0’dan 3-2’ye getiren Akdeniz ekibi ataklarını sıklaştırmaya başladı. Ersun Yanal’ın savunmanın ya da orta alanın sayısını arttırması beklenirken 3-2’den hemen sonra Yusuf Yazıcı-Volkan Şen değişikliği yapması dikkat çekti. Maçın gizli kahramanlarından Fernandes 67. dakikada takımına penaltı kazandırdı. Vagner Love topun başına geçti ve topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. Skor 3-0’dan 3-3 gelince Trabzonsporlu oyuncularda panik başladı. Alanyaspor bu arada çok tehlikeli ataklar yapıyordu. 33 yaşındaki Love topla birlikte attığı deparlarla rakiplerini eksiltiyordu ve söylecek son bir sözü daha vardı. İlk goldeki gibi yine savunmayı peşine taktı ve Pereira’nın müdahalesiyle yerde kalarak takımına penaltı kazandırdı. Brezilyalı yıldız kaleciyi yine terse yatırdı ve nefes kesen maçta Trabzonspor hezimeti yaşadı: 3-4.

Bu işte bir terslik var!
Alanya karşısında tarihi bir hezimet yaşadı Trabzonspor. 6 maçta, 2 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alan bordo-mavililerin, dün sahasında yaşadığı şok aslında haftalardır sinyal veriyordu. İlk golü attığı tüm maçlarda puan kaybeden Karadeniz ekibi, Alanya’dan önce Göztepe’ye de yenilmiş, Fenerbahçe ve Başakşehir’le berabere kalmıştı. Trabzonspor, kazandığı Konya ve Gençlerbirliği maçlarında ise ilk golü yiyen taraf olmuştu. Ayrıca Trabzonspor bu sezon ligde öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden (10) takım durumunda.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...