Öğrenciler okul yolunda veli takipte

Öğrenciler okul yolunda veli takipte

TEKNOLOJİ Haberleri

Çocuğunuz okula giderken gözünüz arkada kalıyorsa imdadınıza mobil uygulamalar yetişiyor. Çocuğunuzun attığı her adımı takip edebilirsiniz.

ÖMER TEMUR
Uzun bir tatilin ardından 18 milyon öğrenci dersbaşı yaptı. Öğrencilerle birlikte ilk gün heyecanını yaşayan velileri okul yolunda tatlı bir telaş sardı. Kimi veliler çocuğunu okul önünde beklerken, kimileri de okul yolunu gözlemeye başladı. Akıllı telefonlar ise çocuklarının attığı her adımı izlemek isteyen velilerin en büyük yardımcısı oluyor. Mobil teknolojiler bu alanda sınırsız imkan sunarken, telefonun GPS özelliği takipte kullanılabiliyor. Android ve iOS işletim sistemi kullanan tabletlerin ya da telefonların harita üzerinde nerede olduklarını GPS ile takip etmek için birden fazla uygulama da mevcut. Bunun için uygulamaların iki telefonda bulunması gerekiyor. Böylece bilgilere uzaktan erişebilirsiniz. Öğrencinin servis aracından okula gidene kadar her hareketini izleyebileceğiniz bu uygulamalar sayesinde çocuğunuzun telefon ya da tablette kimlerle hangi saatte mesajlaşıldığı, kimlerin arandığı ve o numarayı kimlerin aradığı, o numarayı kullanan kişinin tüm davranışları, yani nereye gittiği dahi rahatlıkla öğrenebilirsiniz. 
Ayrıca eğer çocuğunuzu şehir dışında veya yurt dışında okutmayı düşünüyorsanız, ama aklınız kalacaksa, takip yazılımı çocuğunuzun telefonuna yüklediğiniz zaman hiçbir endişeye yer vermeyin. Çocuğunuzun kimlerle arkadaşlık ettiğini nerelere gittiğini kimlerle görüştüğünü, ne konuştuğuna kadar bütün bilgilere erişebilirsiniz ayrıca bu yapılan görüşmeler ve yazışmaların bütün içerikleri web hesabınıza da ayrıca kayıt altına alınmaktadır. Böylelikle çocuğunuzu her zaman kontrol altında tutarsınız.
UYGULAMALARI KONTROL EDİN 
Ebeveynler gündüz işte kullandıkları tabletleri akşam çocuklarına veriyor. Oysa çocuğun kullandığı masum görünen uygulama ve oyunlar tehlike saçıyor. Oysa Android, iOS ve Windows tabletlerin tümünde çocuklar için özel koruma var. Ekstra yazılımlarla kullanımı denetlemek de mümkün. Onun için mutlaka antivirüs yazılım kullanın. Çünkü tablete indirdiğiniz uygulamalar önemli verilerin başkasının eline geçmesine neden olabilir. Çocuklarınızın kullanabileceği uygulamaları önceden yükleyin. Onların indirdiği masum gibi görünen uygulamalar için dikkat edin.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...