Yeni Blackberry'den şaşırtan fiyat

Yeni Blackberry'den şaşırtan fiyat

TEKNOLOJİ Haberleri

Blackberry'nin Android kullanan ilk akıllı telefonu Priv fiyatıyla herkesi şaşırttı.

Bir zamanların elit cep telefonu modellerinden olan BlackBerry, yeniden akıllı telefon pazarına girmeye hazırlanıyor. BlackBerry'nin ilk olarak Venice kod adıyla lanse edilen modeli, sonrasında resmiyet kazanarak Priv ismini almıştı. BlackBerry'nin klasik fiziksel klavyesiyle dikkat çeken Priv modeli, sistemsel özellikleriyle üst segmente yakın bir telefondu.
BlackBerry Priv özellikleri
Gücünü Snapdragon 808'den alan BlackBerry Priv, 3GB RAM ve 32GB dahili depolama alanına sahip. 18 Megapiksellik ana kameraya 2 Megapiksellik ön kameranın eşlik ettiği BlackBerry'nin yeni amiral gemisinde 2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip 5.4 inçlik bir ekran bulunuyor. 3410 mAh gücünde bataryadan beslenen telefon, kullanıcılarına uzun sayılabilecek bir pil süresi vaat ediyor. Buraya kadar her şey güzel. İyi sayılabilecek özellikler, nostalji yaşamak isteyenler için kızaklı, fiziksel klavye ve en önemlisi de fiziksel klavyeye rağmen Galaxy Note 5'ten bile daha ince bir yapı.
Tüm bu özellikler, BlackBerry'i pazarda iddialı bir konuma yükseltse de, firmanın Priv için belirlediği etiket fiyatı herşeyi alt üst edeceğe benziyor. Zira Amerika ve Kanada'da ön siparişe sunulan BlackBerry Priv'in fiyatı adeta dudak uçuklatacak cinsten.
Blackberry Priv fiyatı
BlackBerry Priv fiyatı, Amerika için 750 dolar olarak belirlenirken, Kanada içinse 949 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu fiyatlar, iPhone 6s'ten bile bir hayli fazla. Pazara iddialı bir giriş yapmak isteyen BlackBerry'nin bu fiyat politikası büyük bir hüsrana neden olabilir. BlackBerry Priv Türkiye fiyatı, vergiler göz önüne alındığında 3500 TL ile 4000 TL arasında değişecek gibi görünüyor. Açıkçası bu fiyat parametrelerinde BlackBerry'nin hem ülkemizde, hem de dünya pazarında başarılı olabilmesi çok zor diyebiliriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...