Sanal gerçeklik teknolojisi Türkiye’de

Düzenleyen:
Sanal gerçeklik  teknolojisi Türkiye’de

TEKNOLOJİ Haberleri

Bahçeşehir Üniversitesi, Galata Kampüsü’nde açılan sanal gerçeklik merkezinde yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen geliştiricilere hizmet verecek

ÖMER TEMUR

Bağımsız oyun geliştirici, yayıncı ve teknoloji sağlayıcısı Crytek ile Bahçeşehir Üniversitesi, sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin Türkiye’deki ilk adımını atmak için güçlerini birleştirdi. Crytek’in başlattığı VR First programı kapsamında İstanbul’da açılan sanal gerçeklik merkezi yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç geliştirici ve girişimcilerin kullanımına açıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde yer alan merkezde AMD, Logitech ve MSI gibi büyük firmaların desteğiyle geliştiriciler, son teknoloji donanım ve VR ekipmanları kullanarak 3 boyutlu oyun teknolojisi Cryengine ile projeler geliştirecek. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel de VR teknolojisinin, eğitim başta olmak üzere hayatın bir çok alanında kullanıldığını belirterek iş birliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Öncelikle, oyun tasarımı ve geliştirme alanında deneyim paylaşımı ve transferi yapılacak. Bir sonraki adımda ise ile sağlık bilimleri ve eğitim sektörü için oyun içerikli simülasyonlara ve deneyimlere yönelik Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilecek. Birlikte geliştirilecek eğitim müfredatı tüm Türkiye’nin sektörel anlamda öğrenmesi, üretmesi ve büyümesi açısından önemli bir itici güç olacak" diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...