Pahalı telefonlar değil ‘Cat 9’u olanlar uçacak

Düzenleyen:
Pahalı telefonlar değil  ‘Cat 9’u olanlar uçacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Yeni dönemde Samsung Galaxy S7 sahipleri 450 Mbps hızdan yararlanırken, Apple iPhone 6 ve Apple iPhone 6 Plus kullanıcılarının hızı 150 Mbps'ı geçemeyecek

ÖMER TEMUR

Mobil telefon kullanıcıları 4.5G ile 375 Mbps hızlara ulaşacak. Ancak 4.5G'yi destekleyen her telefon 375 Mbps hıza erişemeyecek. Yüksek hızdan yararlanmak için cihazın modeminin 4G / LTE desteğine sahip olması gerekiyor. Akıllı telefonlarda yer alan bu modemler Cat 4, Cat 6, Cat 9 şeklinde sınıflandırılıyor. Eğer operatörünüz 375, hatta 450 Mbps seviyesinde hızları sizlere sunabiliyorsa, Cat 4 sınıfı bir modeme sahip akıllı telefonla o hızları kullanamazsınız. Cat 4 desteğine sahip cihazların ulaşabileceği hız seviyesi 150 Mbps iken, Cat 6 cihazlar 300 Mbps hıza ulaşabiliyor. Ayrıca Cat sınıflandırmasına göre cihazların upload hızları da değişiyor. Peki bütün bunlar ne anlama geliyor? En son model telefonlara sahip olanlar daha 4.G'nin nimetlerinden daha fazla yararlanacak. Ancak bu her pahalı ve yeni modelin hızlı olacağı anlamına gelmiyor. Mesela Samsung Galaxy S7 ve  Galaxy S7 edge modelleri 450 Mbps hızdan yararlanırken, Apple kullanıcıları için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Cat 4 desteğine sahip Apple iPhone 6 ve Apple iPhone 6 Plus kullanıcıları sadece 150 Mbps internet hızına erişebilecek. Bu da operatörlerin akıllı telefon penetrasyon oranını artıracak. Mesela Turkcell’in abonelerinin yüzde 50’si şuanda akıllı telefon taşıyor. Bu oran 4.5G ile birlikte hızla artacak. 

 

TELEFONLARDAKİ CAT DEĞERLERİ 

Cat 4: 150 mbps download ile 50 mbps upload
Cat 6: 300 mbps download ile 50 mbps upload
Cat 9: 450 mbps download ile 50 mbps upload

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...