Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yolu kullanarak şarj olan otomobil

Düzenleyen:
Yolu kullanarak şarj olan otomobil

TEKNOLOJİ Haberleri

Japonya’da bataryaya ihtiyaç duymayan bir elektrikli otomobil projesi geliştirildi. İlk test sürüşünü gerçekleştiren otomobil yoldan enerji elde ediyor.

Teknolojik gelişmelerin öncü ülkesi Japonya’da Toyohashi Teknoloji Üniversitesi ve Taisei şirketinin ‘bataryasız elektrikli otomobil’ projesinin ilk test sürüşünü gerçekleştirdiği açıklandı.

Otomobilin yoldan enerji elde ettiği belirtildi.

Ülkenin Toyohashi kentinde gerçekleştirilen ilk test sürüşünde otomobil, elektrik verilmiş ray benzeri çelik bir yüzey üzerinde hareket etmeyi başardı.

Çelik rayların içine yerleştirilen kablolar sayesinde elektriği alan otomobilin tekerlekleri de bu teknolojiye özel olarak geliştirildi.

Otuz metre boyunca, saate 10 kilometre hızla hareket etmeyi başaran otomobil için Profesör Takashi Ohira, ‘’Hızlanma anında hiç sarsmadı ve tüm sürüş oldukça komforluydu’’ ifadesini kullandı.

Bataryasız elektrikli otomobiller yaygınlaşırsa, mevcut yolların değişmeyeceği, sadece ek yapılarak yeni teknolojiye uyum sağlanacağının altı çizildi.

Çalışmanın, elektrikli otomobil teknolojisinin en büyük problemi olan enerji depolama sorununa çare olması bekleniyor. Bataryası olmadan uzun mesafelere gidecek olan otomobil ulaşım alanında çığır açacak.

Otomobilin ne zaman yollara çıkacağıyla ilgili bir açıklama ise yapılmadı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...