HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Apple İcra Kurulu Başkanı Cook: 'Apple öldü' iddiaları aşırı tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Apple İcra Kurulu Başkanı Cook: 'Apple öldü' iddiaları aşırı tepki
Apple, Apple CEO&tt2;su Tim Cook, Çin, Hindistan, , Haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Apple'ın İcra Kurulu Başkanı Cook, bazı analistlerin, şirketin düşük bilançosu ve iPhone satışlarının düşmesi üzerine Apple'ın öldüğüne yönelik iddialarda bulunmasının "aşırı tepki" olduğunu söyledi.

Apple'ın İcra Kurulu Başkanı (CEO) Tim Cook, ABD'nin CNBC kanalında düzenlenen bir programda, Apple'ın bu yılın ilk 3 ayında beklentileri karşılamayan bilançosunu ve şirketin hisselerinin New York borsasında sekiz işlem günü üst üste düşmesini değerlendirdi.

Bu yılın ilk çeyreğinde Apple'ın bilançosunda düşüş olmasına rağmen, şirketin söz konusu dönemde 50,6 milyar dolar net gelir ve 10,5 milyar dolar net kar elde ettiğini hatırlatan Cook, "Wall Street'in beklentilerini karşılamamış olsa da iyi bir çeyrek geçirdiğimizi düşünüyorum. Analistlerin (Apple'ın öldüğü) iddialarını aşırı tepkili buluyorum." dedi.

"Çin'de dijital fim ve kitap hizmetleri sunacağız"

Çin ekonomisindeki yavaşlamaya rağmen orta sınıfın gelecek 5 yılda 500 milyon kişiye ulaşmasının öngörüldüğüne işaret eden Cook, Apple'ın dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip olan ülkede dijital ortamda film ve kitap hizmetleri sunmaya da yakın zamanda başlayacağını anlattı.

"Hindistan büyük potansiyele sahip"

Hindistan nüfusunun Çin'i geçmesinin tahmin edildiğini ifade eden Cook, "Hindistan'da insanlar akıllı telefon kullanmak istiyor. Ancak ülkenin mobil internet teknolojisi henüz yeterli değil. Gerekli altyapı hazırlıkları tamamlanırsa, Hindistan pazarı Apple için büyük bir potansiyele sahip." diye konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...