Sosyal dev Facebook fotoğraf senkronizasyon özelliğini Ocak ayında mevcut Facebook uygulamasından kaldırıp yeni Moments uygulamasına aktarmasının ardından konuyla ilgili önemli bir duyuruda bulundu. Kullanıcılar Ocak ayındaki değişime kadar kişisel fotoğraflarını doğrudan Facebook uygulamasına senkronize edebiliyorlardı. Bu özellik değişse de o zamana kadar Facebook'a yüklenmiş olan fotoğrafların sosyal ağın sunucularında kalacağı tahmin ediliyordu. Fakat sosyal ağ kullanıcılarına gönderdiği bildirimlerle telefondan otomatik olarak yüklenen fotoğrafların Facebook bünyesinde korunması için Moments uygulamasının yüklemenin zorunlu olduğunu belirtiyor. Firma söz konusu değişikliğin 7 Temmuz'da gerçekleşeceğini açıkladı. Moments uygulamasını indirmek istemeyenlere de tamamen silinmeden önce bu fotoğrafları bir arşiv olarak indirme seçeneği sunuluyor.