iOS 10'un bu özelliği çok konuşulacak

Düzenleyen: / Kaynak: TeknoKulis
iOS 10'un bu özelliği çok konuşulacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknoKulis

Yeni nesil işletim sistemiyle alakalı detaylar gün ışığına çıkmaya devam ediyor.

Apple, herhangi bir ürününü tanıttığı zaman belirli yeni özelliklerinden ve öne çıkan yeteneklerden bahseder, bazı yenilikleri ise açıklamaz. Apple'ın klasik huyudur. İşte bu açıklanmayan yeniliklerin keşfedilmesi gerekir. iOS 10'la birlikte gelecek Haritalar uygulamasında da bahsettiğim durum söz konusu.

Yeni Haritalar uygulaması, arabanızı park ettiğiniz yeri bulmanızı sağlayacak. Büyük bir otoparka arabanızı park ettiniz diyelim, Haritalar uygulamasını açıp, arabanızın olduğu yeri kolaylıkla bulabileceksiniz. Ekran görüntüsü bu işe yarar özelliğin nasıl olduğunu da gösteriyor. Her şeye rağmen bu dikkat çekici özelliğin tam olarak nasıl çalıştığı belli değil. Haritalar uygulaması, hareket durduğu zaman iPhone'un konumunu otomatik alıp, işaretleyebilir. Uygulama işaretli yer konusunda kullanıcıya bildirim yapıp, arabaya geri dönüş için yol tavsiyesi verebilir. Tabii ki bunlar genel bir kullanım için bahsedilen olasılıklar. Farklı bir kaynak bu özelliğin sadece CarPlay ile bağlantılı olduğunu düşünüyor.

iOS 10'un bu özelliği çok konuşulacak

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknoKulis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...