Alfa Romeo, SUV pazarına giriyor

Alfa Romeo, SUV pazarına giriyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Önümüzdeki yıldan itibaren model atağına geçmeye hazırlanan Alfa Romeo'nun ilk SUV’u Stelvio 2017'de satışa sunulacak.

Her geçen gün büyüyen SUV pazarına, Alfa Romeo da daha fazla kayıtsız kalamayarak bu sınıfa adım atmaya hazırlanıyor. Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, Giulia’nın Türkiye pazarına girmesinin hemen ardından bir diğer model Stelvio’nun onu takip edeceğini bildirdi. Gürtekin, “SUV modelimiz Alfa Romeo Stelvio’nun üretimi üç ay içerisinde başlıyor. Stelvio’yu 2017 sonunda Türkiye pazarına sunacağız. Dolayısıyla markanın 107. yılı olan 2017 büyük yeniliklere gebe olacak” açıklaması yaptı. Alfa Romeo’nun önümüzdeki dönemde daha sofistike ve premium modeller ile öne çıkacağını belirten Gürtekin, özellikle son dönemde 4C ve 4C Spider modelleri üzerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi. Gürtekin, “2017 yılının ilk çeyreğinde yeni Giulia’yı Türkiye pazarına sokuyor olacağız. Türkiye şartlarına uygun bir motor gamıyla Türkiye’ye giriyor olacağız. Bu sene Alfa Romeo için hedefimiz 800 adetler bandında. Biz bunu tek bir modelle yani sadece Giulietta’yla yaptık bu sene. Ancak önümüzdeki sene Giulia’nın modellerimiz arasına katılmasıyla, Stelvio’nun gelmesiyle ve Giulietta’nın yeni pozisyonuyla tekrar 1000’li adetleri yakalamayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Duygulara sesleniyor

Yeni modellerle birlikte Alfa Romeo’nun ABD pazarında kendisine tekrar yer bulacağını vurgulayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Duygusal olarak otomobil alan kitle ise daha az. Türkiye’de otomobilin daha da sevilmesi, tutulması için duygusal otomobil müşterilerinin bir şekilde artırılması lazım. Zaten Alfa Romeo’da 2017’de gelecek yeni modellerle çok fazla duygulara hitap eden bir marka olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...