Göktürk-3 vesikalık bile çekecek

Düzenleyen:
Göktürk-3 vesikalık  bile çekecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Terörle mücadelede etkin rol oynayacak Göktürk-1 uydusunu uzaya fırlatan Türkiye, Göktürk-3 için çalışmalara başladı.

Oğuzhan Şahin ANKARA - Teknolojik özellikleriyle Göktürk-1 ve 2’nin çok ilerisinde olması beklenen uydu yerdeki bir insanın yüzünü bile tespit edebilecek. Göktürk-3 Uydusu için proje sözleşmesi 8 Mayıs 2013’te imzalanmıştı. TUSAŞ’ın ana yüklenici olduğu projede, TÜBİTAK Uzay Araştırmaları Enstitüsü ve ASELSAN da alt yükleniciler olarak görev yapıyor. Çeşitli aşamalarda çalışmaların yürütüldüğü Göktürk-3, uzaya gönderilen diğer iki Göktürk uydusuna göre çok daha gelişmiş özellikler taşıyacak. Uzay tabanlı görüntüleme yeteneğinin SAR sensörü vasıtasıyla, gece ve gündüz her hava şartına geliştirilmesi amaçlanan yeni uyduyla alınacak görüntülere bulutlar da engel olamayacak. Türkiye’nin daha önce uzaya gönderdiği gözlem uydularından Rasat-2’yle 7,5 metreye 7,5 metre büyüklüğünde net görüntü elde edilmesi sağlanmıştı. Göktürk-2 ile 2,5 metreye 2,5 metrelik çözünürlükle görüntü gönderilmesi sağlandı. Göktürk-1 ile yarım metrenin üzerinde çözünürlükte görüntüler elde edilecek. Göktürk-3 ile ise daha detay görüntülere ulaşılacak. 

2019’DA UZAYDA
Göktürk-1’e yüzde 20’lik yerli katkı sağlayan Türkiye, Göktürk-3’le birlikte büyük oranda yerli yapım uyduya sahip olacak. Göktürk-3’ün, 2019 yılına kadar yapılması planlanıyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...