'Hızlı Giriş' ile şifre unutma derdine son

Düzenleyen:
'Hızlı Giriş' ile şifre unutma derdine son

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell’in mobil uygulama ve web sitelerine yapılan üye girişlerini daha hızlı ve güvenli hâle getiren Hızlı Giriş teknolojisi, her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor.

Ömer Temür - Hızlı Giriş, cep telefonu numarasını kullanıcı adı olarak kullanmanızı sağlayarak kişiye özel şifre üretiyor ve üye girişlerinin daha güvenli ve hızlı yapılabilmesini mümkün kılıyor. Şifre girmek yerine, cep telefonu numarasını girerek mobil ve web sitelerine giriş yapılırken, bu sayede kendi telefonunuzun dışında, başka bir cihazdan sizin yerinize üye girişi yapılabilmesinin de önüne geçiliyor. Ayrıca kullanıcı “Beni Hatırla” seçeneğini işaretleyerek giriş süresini daha da kısaltabiliyor.

Turkcell, dünyada Hızlı Giriş’i ilk defa kullanan operatörden biri olarak da öne çıkıyor. Turkcell’in bu teknolojiyi kendi web siteleri ve mobil uygulamalarına entegre etmesi, Hızlı Giriş metodunun kullanım rakamlarının da hızla artmasını sağladı. Türkiye’de 2 milyona yakın kişi tarafından kullanılan bu metot sayesinde Turkcell kanallarındaki işlemlerin hızı da artmış durumda. 

Cepten dil öğrenmede en istekli ülke Türkiye 
Dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı Busuu, Türklerin dil öğrenme alışkanlıklarını inceledi. Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de kullanıcılar, aylık ortalama 28 saatini bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden dil öğrenerek geçiriyor. Bu ortalama ile Türkiye, Almanya ve İtalya’yı da geçerek dünyada ilk sırada yer aldı. Yabancı dil öğrenenlerin yüzde 52’si bilgisayar, yüzde 45’i ise cep telefonu üzerinden çalışırken, en çok öğrenilen diller sırasıyla İngilizce, İspanyolca, Almanca, İtalyanca ve Fransızca oldu.

Araştırma Türkiye’de kullanıcıların yabancı dili anladıklarını ancak konuşamadıklarını gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 58’i yabancı dili okuyabildiklerini veya anlayabildiklerini, yüzde 20’si ise konuşabildiğini belirtiyor. Türkler dil öğrenmeyi kariyer fırsatı için basamak olarak görürken en çok akşam saat 21.00-24.00 ve sabah 09.00-12.00 saatleri arasında yabancı dil çalışılıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...