Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telefon, aklın sınırlarını zorlayacak

Düzenleyen:
Telefon, aklın sınırlarını  zorlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, yapay zekâ ile akıllı telefonların düşünen cihazlara dönüşeceğini belirterek “2025 yılına kadar tüketicilerin yüzde 90’ı bu cihazları kullanacak” dedi.

Ömer TEMÜR İSTANBUL

Akıllı telefon pazarında kartlar yeniden karılıyor. Yapay zekâ ile çalışan telefonlarla artık yeni bir dönem başlıyor. Bu alanda çalışmalara öncülük eden Çinli teknoloji devi Huawei, eylül ayında Berlin’de düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı IFA’da ilk ürünlerini tanıtacak. Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu tüketicilerin artık daha fazla deneyim ve daha iyi bir ürün beklediğini belirterek “Gelecek 5-10 yılı içerisinde zekâ devrimi olacak. Yapay zekâ ile birlikte akıllı telefonlar zeki hâle gelecek. Düşünen, konuşan ve hesaplayan telefonlardan bahsediyorum. Telefonlar düşünen cihazlara dönüşecek. Zekâ çağına giriyoruz. 2025 yılına geldiğimizde tüketicilerin yüzde 90’ı bu cihazları kullanacak” dedi. 
Bunun için daha güçlü çip setlere ve işlemciye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yu “Geçtiğimiz yıl Ar-Ge’ye 9 milyar dolar yatırım yaptık. 10 yılda Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlar 45 milyar doları buldu. Dünya çapında 15 Ar-Ge merkezi ve 36 inovasyon merkezinde sensörler, veri yönetimi ve Kirin yonga setinin geliştirilmesi de dâhil olmak üzere yeni teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca Leica, Dolby, Microsoft, Intel ve Google gibi endüstrinin önde gelen şirketleriyle işbirliği yaparak kendi inovasyonlarına katkı sağlıyor. Geleceğin belirleyicisi yapay zekâ ve 5G olacak. Bunun için güçlü işlemcilere ihtiyaç var. 100 kat 1.000 kat hızlı işlemciler geliştirdik. Ürünlerimizi sonbaharda tanıtacağız. Yeni döneme şimdiden hazırız” diye konuştu. 

73 MİLYON TELEFON SATTI
Richard Yu Huawei’nin telefon satışları hakkında ise şu bilgileri verdi: “Huawei olarak yılın ilk altı ayında 73 milyon sevkiyat yaptık. Huawei Mate 9 ve Huawei Mate 9 Pro satışlarımız 8,5 milyonu geçti. 6 milyondan fazla P10 ve P10 Plus, 1 milyondan fazla da Huawei Honer  satışa yaptık. Satışlarımız adet bazında yüzde 20 artarken gelirlerimiz lüks segment ürünlerin de etkisiyle yüzde 36 arttı. Avrupa’da hızlı büyümenin yanı sıra Doğu ve Kuzey Avrupa’da akıllı telefonlarındaki güçlü performansı sayesinde yüzde 18 büyüme kaydettik. Bunun yanı sıra Tayland, Malezya, Japonya, Güney Kore ve Rusya gibi büyük pazarlar da dahil olmak üzere Asya-Pasifik bölgesinde büyük atılım gösterdik. Altı aylık gelirimiz 105 milyar yuan. Bu şekilde gidersek yılı 200 milyar yuanın üzerinde bir gelir ile kapatacağız. Huawei olarak akıllı telefon pazarının yüzde 9,8’ini elinde bulunduruyoruz.”

AKILLI TELEFON PAZARI DARALIYOR
Huawei’nin faaliyet gösterdiği ülkelere aynı anda canlı yayın ile bağlanan Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, akıllı telefon pazarının daraldığını belirterek “2014 yılında yüzde 30’a yakın bir büyüme yaşanırken geçtiğimiz yıl 2,3 oldu. 2017 yılı için tahmin edilen büyüme oranı ise yüzde 3 civarında” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...