BTK Başkanı Sayan: 5G’yi kullanan ilk ülkelerden biri olacağız

Düzenleyen:
BTK Başkanı Sayan: 5G’yi kullanan ilk ülkelerden biri olacağız

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4.5G ihalesiyle 5G’nin de önünün açıldığını belirterek “5G’nin kullanımıyla ilgili ODTÜ, Bilkent, Hacettepe üniversitelerimizle, Turkcell, Vodafone, Türk Telekom iş birliğiyle bir test sahası oluşturuldu.

Bu sahada 5G’nin ilk denemeleri yapılacak. 100 bini aşkın öğrenci, sağlık kuruluşları 5G, bütün Türkiye’de yaygınlaşmadan bu vadide ilk denemelerini yapacaklar. Dünyada 5G teknolojilerini kullanan ilk ülkelerden birisi biz olacağız” dedi. Antalya’da gerçekleştirilen IEEE-ICET, Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Konferansı’nda konuşan Sayan “Kapsama alanında çok hızlı bir dönüşüm gerçekleştirildi. Bizim için bunların en önemlisi yerli ve milli teknolojiyle üretim alt yapısının sağlanmasıydı. Birinci yılda tam istediğimiz hedefe ulaşmamış olsak da, operatörlerimiz üreticilerimiz 4.5G ile ilgili yerli ve milli üretim noktasında çalışmaya devam ediyorlar. Yerli baz istasyonu ULAK şu anda sahada. Evrensel projemiz var. Bu projede 1.472 sahanın en az yüzde 30’unda ULAK projesi kullanılıyor” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...