HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Microsoft ve Facebook’un Atlantik kablosu hazır

Düzenleyen: / Kaynak: Techinside
Microsoft ve Facebook’un Atlantik kablosu hazır
Microsoft, Facebook, Atlantik, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / Techinside

Microsoft ve Facebook’un Atlantik Okyanusu altına döşediği 6600 km uzunluğundaki deniz altı internet kablosu kullanıma hazır hale geldi.

Avrupa ve Amerika arasındaki veri trafiğinde büyük bir rahatlama oluşturacak olan 160 TBps kapasiteli kabloya Marea ismi verildi. Deniz yüzeyinden 5 kilometre aşağıya döşenen kablo tam olarak İspanya sahillerinden ABD Virginia kıyılarına uzanıyor.
 
İki şirket de kullanıcılarının hızlı bağlantılara ihtiyaç duyması nedeniyle bu kablo sayesinde hizmetlerinin kalitesini artırabilecekler. Facebook dünyadaki 2 milyara yakın kullanıcısından her an veri alıp veriyor, reklam göstererek para kazanıyor ve bağlantıdaki gecikmeler kullanıcıların Facebook ağlarından çıkmasına neden olabiliyor. Bu da Facebook’un para kaybetmesine neden oluyor. Microsoft ise bulut servislerine odaklı hizmetlerinde aksama olmaması için ABD’deki merkezinden Avrupa’ya ulaşan geniş bant bağlantılara ihtiyaç duyuyor.

Marea kablosu sayesinde sadece Avrupa’da değil, tüm dünyada internet bağlantılarının, sayfa açılma ve yenileme işlemlerinin rahatlaması bekleniyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Techinside
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...