Bill Gates geleceğin mesleğini açıkladı: Google, Tesla, Amazon… Hepsini geride bırakacak

Düzenleyen:
Bill Gates geleceğin mesleğini açıkladı: Google, Tesla, Amazon… Hepsini geride bırakacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder iş insanı Bill Gates, ‘geleceğin mesleği’ olarak gördüğü işi açıkladı. Açıklamaları ile sık sık gündeme gelen Gates, geçtiğimiz haftalarda ise tüm mal varlığını vakfına bağışlayarak insanlara yardım etmek istediğini söylemişti.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, çevrim içi bir konferansa katılarak önemli açıklamalar yaptı. İklim değişikliğinin her geçen gün etkilerini artıracağını ve bu nedenle iklim teknolojisi üzerine çalışanların öneminin de artacağını söyledi. İklim teknolojileri alanlarında çalışan şirketlerin, Google, Microsoft, Tesla ve Amazon gibi şu anda dünyanın en büyük şirketlerini bile geride bırakacağını belirtti.

İKLİM TEKNOLOJİLERİ ÖNEM KAZANACAK

Yazılım devi Microsoft’un kurucu ortağı Gates, iklim krizinin etkilerine dikkat çekerek, “Tahribatı dünyayı yakıp yıkacak” şeklinde konuştu. İklim krizine karşı önlem alınması gerektiğinin altını çizen Gates, iklim değişikliği ve iklim teknolojileri üzerine çalışmanın önemini de vurguladı. Özellikle elektrikli otomobillerin, pil teknolojilerinin ve hidrojen motorlarının her geçen yıl daha da önemli hale geleceğini söyledi. 

Bununla birlikte, Bill Gates iklim alanındaki yatırımların şimdilik riskli yatırımlar olduğunu ancak ilerleyen yıllarda önem kazanacağını ileri sürdü. Bill Gates, bu konuda “Önümüzdeki zamanlarda bunlar Google, Microsoft, Tesla ve Amazon gibi şirketleri geride bırakacak” diyerek iddialı bir açıklama yaptı. 

İklim teknolojisinin kolay bir alan olmadığını da sözlerine ekleyen Gates, “Riskli bir iş ama sonuna kadar direnenler elde ettikleri kazanımlara inanmayacaklar" dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...