Nijerya, Türkiye'den aldığı T-129 ATAK helikopterlerini test etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin ilk yerli taarruz helikopteri olan T-129 ATAK Nijerya'ya teslim edilmişti. Nijerya Hava Kuvvetleri, helikopterin ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Bu anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

TUSAŞ, Nijerya’ya yönelik ilk parti T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri teslimatını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Nijerya Hava Kuvvetleri, T-129 ATAK helikopterlerini test etti. Savunma bakanlığı test anında çekilen bir videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. 

T129 ATAK HELİKOPTERİNİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

500 adet 20 milimetrelik top mühimmatı, 16 adet Roketsan CİRİT Füzesi, 8 adet L-UMTAS veya UMTAS Füzesi, 8 adet Stinger Füzesi veya 76 adet 70 milimetrelik roketle teçhiz edilebilmekte

Helikopter gücünü, her biri 1.373 shp’lik iki adet LHTEC-CTS800-4A Turboşaft Motoru’ndan almakta

Azami 281 km/sa hıza ulaşabilen helikopter; 3 saat havada kalış süresine, 537 kilometre menzile ve 15.000ft irtifa tavanına sahip

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...