Pentagon'dan gündemi sarsan açıklama: Altı ayda yüzlerce UFO ihbarı yağdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pentagon'dan gündemi sarsan açıklama: Altı ayda yüzlerce UFO ihbarı yağdı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD’nin altı ay önce kurduğu UFO gözlem birimi yüzlerce ihbar aldı. Pentagon tarafından kurulan 'Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi'nin (AARO)’ açıklamasına göre, UFO ihbarlarının tamamı ABD Ordusu personellerince yapıldı.

ABD Ordusu (Pentagon) tarafından kurulan UFO gözlem birimi AARO, şimdiden yüzlerce UFO (Tanımlanamayan Hava Olayları) ihbarı aldıklarını ancak şu ana kadar uzaylı yaşamına dair biz kanıt bulamadıklarını açıkladı. Temmuz ayında kurulan Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi (AARO), gökyüzündeki tanımlanamayan cisimlerin yanı sıra, su altında, uzayda veya potansiyel olarak bir alandan diğerine hareket etme yeteneğine sahip cisimleri de izliyor.

Haziran 2021'de ABD Office of the Director of National Intelligence (Milli İstihbarat Dairesi Başkanlığı), 2004 ile 2021 yılları arasında, 80'i birden fazla sensöre yakalanan 144 tanımlanamayan hava cismiyle karşılaşıldığını bildirdi. Yeni kurulan UFO gözlem biriminin yöneticisi Sean Kirkpatrick, “o zamandan beri çok daha fazla rapor aldık” diyerek 'birkaç yüz' UFO ihbarı aldıklarını söyledi.

Pentagon'dan gündemi sarsan açıklama: Altı ayda yüzlerce UFO ihbarı yağdı

UFO İHBARLARINDA UZAYLI İZİNE RASTLANILMADI

UFO gözlem biriminin yöneticisi Sean Kirkpatrick, eski veya yeni ihbarların hiçbirinde şimdiye kadar uzaylılara veya uzaylı yaşamına dair ipucu bulamadıklarını sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, AARO, yalnızca dünya dışı yaşam olup olmadığı sorusunu incelemek için değil, aynı zamanda askeri tesisler veya askeri uçaklar tarafından tanımlanamayan uçan cisimlerle bu kadar çok karşılaşmanın neden olabileceği güvenlik riskini de araştırıyor.

İstihbarattan Sorumlu Savunma Müsteşarı Ronald Moultrie, “Şu ana kadar, gördüğümüz herhangi bir nesnenin uzaylı kökenli olduğuna inanmamıza yol açacak hiçbir şey görmedik. Hava sahamızdaki herhangi bir bilinmeyen sistemi güvenlik için bir tehdit olarak görüyoruz.” dedi. 

NASA DA UFO'LARI ARAŞTIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

ABD ordusu 2020’de önceki yıllarda Amerikan pilotlarınca gözlemlenen ancak tanımlanamayan cisimlere ilişkin görüntülerin gizliliğini kaldırmıştı. 2020'de Pentagon, askerlerin kaydettiği UFO görüntülerini yayımlamıştı. Bu yılın başlarında ise Pentagon bir UFO raporu yayımladı ve 'güvenlik riski oluşturabilecek' bu tanımlanamayan cisimlerle ilgili çalışmaların sürdüğü açıklandı. 

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ve Pentagon son yıllarda halktan ve askeri personellerden gelen UFO ihbarlarını daha çok önemser hale geldi. Bu arada Pentagon'un ardından NASA da benzer bir adım attı. NASA, UFO'ları araştıracak bir ekip kurmaya başladı

(AP / LiveScience)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...