HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Üniversiteli genç beyinlere 3.5 milyar lira

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Üniversiteli genç beyinlere 3.5 milyar lira

Ekonomi Haberleri  / AA

Küresel krizin getirdiği baskılar altında birçok ülkenin kamu harcamalarının önemli oranda kısıldığına dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'de ise yatırımların artmaya devam ettiğini vurguladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2013'te üniversitelerin yatırım projelerine 3.5 milyar lira ayırdıklarını söyledi. Küresel krizin getirdiği baskılar altında birçok ülkenin kamu harcamalarının önemli oranda kısıldığına dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'de ise yatırımların artmaya devam ettiğini vurguladı. Yılmaz şöyle konuştu; "Yatırım programımızda Ar-Ge'ye ayırdığımız kaynak 10 yıl önce 110 milyon liranın biraz üzerindeydi. Bu yıl ise 1.8 milyar liraya ulaştı. nbsp;

##tgvideo##

Gelecek yıl bunun da üzerine çıkıyor, 18 kat artış. Toplam Ar-Ge harcamalarımızın GSYİH'ya oranı 10 yıl önce binde 53 düzeyindeydi, geçtiğimiz yıl itibariyle binde 86'ya yükseldi. Birçok ilimizde üniversiteler kuruldu. Üniversitelere ayırdığımız ödeneği de son 10 yılda 14 kat artırdık. Gelecek yıl yine 3.5 milyar lira civarında bir parayı üniversitelerimizin sadece yatırım projelerine ayırmış bulunuyoruz. Bunlar ülkenin geleceğine yapılan yatırımlardır, popülist yatırımlar değildir."







Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...