Önce Kur'an sonra hac

Önce Kur'an sonra hac

GÜNDEM Haberleri

Diyanet, hac ve umreye gideceklerden Kur'an-ı kerim okumasını bilmeyenleri istemeleri halinde en az bir aylık kursa tabi tutacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, il müftülüklerine gönderdiği bir yazı ile hızlandırılmış Kur'an-ı kerim kursları başlatılması talimatını verdi. Hac ve umreye müracaat eden vatandaşlar arasında Kur'an okumasını bilmeyenler tespit edilecek ve isteyenlere il müftülükleri tarafından en az bir aylık yoğunlaştırılmış kurs verilecek. Diyanet'in yaptığı istatistiki çalışmalara göre vatandaşlarımızın ancak yüzde 30 kadarı Kur'an-ı kerim'i yüzünden okuyabiliyor. Bu oranın olumsuz yansımalarının hac ve umre için Mekke ve Medine'de bulunan Türk vatandaşları arasında açıkça görüldüğü tespitini yapan Diyanet, başka milletlerden Müslümanların çoğunluğunun, tavaf ve namaz dışında en çok yaptıkları ibadet Kur'an-ı kerim okumak iken elinde en az Kur'an-ı kerim rastlanan kimselerin Türkler olmasının üzüntü verici olduğunu belirtti. Bu eksikliği telafi etmek için harekete geçen Diyanet, müftülerin ve din gönüllülerinin iş birliği içinde çalışmasıyla bu konuda başarılı sonuçlar alınabileceğini bildirdi. nbsp;
Diyanet'in verilerine göre, Türkiye'deki tüm camilerde, Kur'an kurslarında ve müftülüklerin uygun bulduğu yerlerde yaz tatilinde her yıl ortalama 2 milyonu aşkın çocuğa Kur'an-ı kerim eğitimi veriliyor. Son 10 yıl içinde yapılan çalışmalar sonucunda Kur'an kurslarının sayısı 12 bini aştı. Bununla doğru orantılı olarak da Kur'an-ı kerim öğrenenlerin sayısı arttı. 2012 yılı itibariyle yatılı ve gündüzlü kurslarda 400 bini aşkın vatandaş Kur'an-ı kerim eğitimi görüyor. Bunun 20 bin kadarı da Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alıyor. 1975 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan imtihanlarda hafızlık belgesi alan hafız sayısı ise 102 bin civarında.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...