Kahramanmaraş'ta şiir festivali

Kahramanmaraş'ta şiir festivali

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen şiir festivali, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık yüz şairi bir araya getirdi.

"Şiir Festivali" kapsamında Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi" törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştirdiklerine işaret ederek, "Bizim çocukluğumuzda gideceğimiz böyle güzel mekanlar yoktu. Bugün hizmete açacağımız Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi'ni gençlerimize armağan ediyoruz. Burada İkindi Sohbetleri, Akşam Sohbetleri yapılacak. nbsp;Gençlerimiz burada şairlerimizle yazarlarımızla buluşacak. Tüm gençlerimizi buranın müdavimi olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

KENAN IŞIK GECENİN ONUR KONUĞU
Konuşma sonrası açılış kurdelesi kesilerek Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi gezildi. Açılış törenine; Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Yardımcıları Mustafa Antepli, Servet Güngör, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Kahramanmaraş Belediyespor Kulübü Başkanı ve Basın Müdürü Mustafa Semerci ve bazı daire müdürleri, belediye birim müdürleri, şairler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Tesislerine geçilerek Yazarlık Atölyesi açılışı gerçekleştirildi ve burada da ilk yazarlık dersini Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Doğan verdi. "Necip Fazıl Kısakürek" temasıyla düzenlenen festivalin onur konuğu Kenan Işık, sevilen şiirleri seslendirdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...