Akıllı telefonun bir faydası daha

Akıllı telefonun bir faydası daha

TEKNOLOJİ Haberleri

Yakın zamanda akıllı telefonlar aracılığıyla dilden sağlık tespiti yapılabilecek. Böylece dilin fotoğrafından sağlık durumu öğrenilebilecek.

Yakında cep telefonundan dilin fotoğrafı çekilerek sağlık durumu öğrenilebilecek. Araştırmacılar, dilin görüntüsünün insanın sağlığı hakkında önemli bilgiler vereceğini hatta ciddi hastalıklar için erken uyarı imkânı vereceğini ifade ediyor.
Dilden yola çıkılarak hastalıkların tespiti Çin'de binlerce yıldır kullanılıyor. ABD'de Missouri Üniversitesi'ndeki bir ekip de bunu akıllı telefonlara taşımak için çalışıyor. Üniversitede bilgisayar bilimi departmanı başkanı Dong Xu, cep telefonlarında dilin fotoğrafını çekerek genel fiziksel durumu gösteren uygulamayı bir sene içinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Dong, dilin rengi ve yüzeyinin sağlık konusunda fikir vereceğini dile getirdi.
Araştırma kapsamında gastris hastası ve sağlıklı 263 kişinin dilleri detaylı bir şekilde incelendi.
Araştırmacılardan Doçent Ye Duan da "Yazılımımızın kapasitesini geliştirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Sonunda insanlar cep telefonlarını kullanarak fiziksel durumlarını takip edebilecek ve muhtemel hastalıklara karşı erken uyarı imkânı elde edecekler" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...