Gazze'de ateşkes saati: 24.00

Gazze'de ateşkes saati: 24.00

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail-Filistin arasında ateşkes anlaşması yapıldığını bildirdi.


DAVUTOĞLU AA'YA AÇIKLADI

nbsp;Davutoğlu, AA'ya verdiği özel demeçte, gün boyu ateşkes için çaba harcadıklarını bildirdi. Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Arap Birliği üye ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla Gazze'ye yaptıkları ziyarette, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi. Davutoğlu, ''Heyet Gazze'deyken İsrail'in saldırılarını sürdürmesini kınıyoruz'' dedi. İsrail'in saldırılarını sürdürmesine rağmen ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını bildiren Davutoğlu, ''Ateşkes anlaşması yapıldı. Bu gece saat 12.00'de ateşkes yürürlüğe girecek'' diye konuştu.


Hamas sözcüsü Ayman Taha: ''Ateşkes konusunda anlaşmaya varıldı. Ateşkes TSİ 21'de ilan edilecek geceyarısı yürürlüğe girecek'' açıklamasında bulundu.
Ancak İsrail Savunma Bakanlığı ateşkes konusunda bir anlaşma olmadığını duyurdu.
AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR

1 SAATTE 13 KİŞİ CAN VERDİ...

İsrail'in, Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Gazze ziyareti esnasında, Gazze'ye yönelik yaklaşık 1 saat süren saldırılarında 13 kişi öldü, 2'si çocuk 17 kişi yaralandı. İsrail'in, Deyr'ul Belah, Sabra, Zeytun ve Beyt Hanun mahallelerine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si çocuk 17 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail'in, Şucaiye beldesinin doğusundaki bir eve düzenlediği bombardımanda 2 kişi ölürken, 15 kişinin de yaralandığı kaydedildi. İsrail'in Ez- Zeytun beldesine düzenlediği hava saldırısında da 2 çocuk yaralandı. Öte yandan, İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze sahillerinde bulunan bir İsrail savaş gemisine 5 füze atışı yaptıklarını duyurdu. Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Negev bölgesindeki İsrail askeri üssüne 10 Grad füzesi fırlattığını açıkladı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...