Otomotiv sektörüne ucuzluk dopingi

- Güncelleme:
Otomotiv sektörüne ucuzluk dopingi

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz seneye oranla satışların yüzde 20'ye yakın düştüğü otomotiv pazarında firmalar, ikinci yarıya düşük hacimli ve ekonomik modellerle hazırlanıyor


##tgvideo##

Firmalar, yılın ilk yarısında yüzde 20'ye yakın daralma yaşayan otomotiv pazarını canlandırmak için yeni ve ekonomik modellerini vitrine çıkarmaya başladı. Pazardaki daralmanın sebepleri, "ÖTV oranlarındaki artış", "araç fiyat artışları", "faiz oranlarındaki yükseliş" ve "2011 yılı Ocak ayına ait yüksek pazar adedi sebebiyle baz etkisi" olarak sıralanırken, ilk 6 ayda otomobil satışları 244 bin 490 adetle yüzde 15, hafif ticari araç ise 96 bin 142 adetle yüzde 27.23 oranında düşüş kaybetti. Motor hacminden dolayı yüksek ÖTV ve pahalanan araç fiyatlarını dikkate alan firmalar, düşük hacimli motor ve ucuz modellere yöneldi. Buna en son örnek olarak Dacia, hafif ticari araç pazarına (LCV) ciddi rekabet getirecek Dokker ve Dokker Van modellerini sundu. Mercedes Citan ve Renault Kangoo ile platform kardeşi olan Dokker, 1.6 MPI 85bg (benzinli), 1.5 dCi 75bg (dizel) ve 1.5 dCi 90bg (dizel) olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile 2013 şubatında satışa sunulacak. Dokker'ların fiyatının ise 22 bin TL'den başlayacağı belirtiliyor. Beş kişilik bir van olarak tasarlanan Dokker, 800 litrelik kapasitesiye sınıfının en fazla bagaj hacmine sahip aracı unvanına sahip. Ayrıca araçta navigasyon ve radyo işlevlerini içeren Media Nav multimedya sistemi ile birlikte yedi inçlik (18 cm) bir dokunmatik ekran bulunuyor. Dokker Van ise 750kg ile kendi segmentinde en büyük taşıma kapasitelerinden birini sunuyor.

EDB ABS ACİL DURUM FREN DESTEĞİ

Araçlarda binek otomobillerde bulunan, EBD-ABS, acil durum fren desteği, hız sınırlayıcı, park sensörü ve bluetooth bağlantısı gibi konfor özellikleri bulunuyor.
Dacia Dokker, hem hacimli yükleri taşıyacak hem de ailelerine konforlu bir seyahat imkânı tanıyacak olan karma bir otomobil arayışı içindeki müşterileri hedef alıyor. Dokker, beş kişilik kapasitesinin yanı sıra pazarın en büyük bagaj hacmini de sunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...