Yeni Ford'lar İzmit'ten dünyaya dağılacak

/ Kaynak: OZEL
- Güncelleme:
Yeni Ford'lar İzmit'ten dünyaya dağılacak

Ekonomi Haberleri  / OZEL

Ford'un iki yeni segmente girmesini sağlayan yeni modelleri Tourneo Custom ve Transit Custom, sadece Kocaeli'de üretilip 90 ülkeye ihraç edilecek

Ford'un efsane haline gelen ticari aracı Transit ailesinin iki yeni modeli Tourneo Custom ve Transit Custom, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda düzenlenen törenle banttan indi. Ford'u iki yeni segmente giriş yapmasını sağlayan araçlar Türkiye'de üretilip 90 ülkeye ihraç edilecek. Fabrikadaki törene, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Avrupa Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Wood ile üretimde görev alan mühendisler, işçiler, yan sanayi çalışanları ve bayiler katıldı.

##tgvideo##

Törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Topluluğu'nun otomotiv şirketlerinin geçen yıl Türkiye'nin toplam otomotiv üretiminin yüzde 51'ini, ihracatının da yüzde 50'sini gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attığını kaydetti. Ford Otosan'ın 2012-2014 yılları arasında sürekli yeni model lansmanları yapacağını söyleyen Koç, "Önümüzdeki dönem yapacağımız yeni yatırımlarla ve Kocaeli fabrikamızın yanında yaptığımız Yeniköy fabrikamızın tamamlanmasıyla kapasitemizi 400 bin adede çıkaracağız" dedi. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de, Tourneo Custom ve Transit Custom modelleriyle Ford dünyasının iki farklı segmente girdiğini, bunun ilk defa Türkiye üzerinden, Ford Otosan üretimiyle gerçekleştiğini kaydetti. Tourneo Custom ve Transit Custom projeleri için planladıkları yatırımın yaklaşık üçte ikisini bu yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını belirten Yenigün, Tourneo Custom ve Transit Custom ile birlikte ihracat pazarlarına Güney Afrika ve Meksika'nın da ekleneceğini vurgulayarak, "Yeni ürünlerimizle birlikte, ihracat pazarlarımızı da arttırarak, mevcut 70 ülkeye yapılan ihracatımızı 90 ülkeye çıkartıp yeni pazarlara gireceğiz" dedi.

Yenigün, "Üç yıllık yatırım planlarımız henüz sürüyor. Ancak 1.5 yıl sonra tamamlandığında, Kocaeli fabrikası kapasitemiz, 110 bin adedi yeni hafif ticari aracımız, 290 bin adedi yeni Transit ailesi üretimi olmak üzere toplam 400 bin adede ulaşacak. Bugün hattan indireceğimiz Tourneo ve Transit Custom modellerimizin yıllık üretimini 130 bin olarak planlıyoruz" diye konuştu.

EŞ ZAMANLI SATILACAK
Dünya lansmanı Birmingham Ticari Araçlar Fuarı'nda yapılan Transit Custom ve Cenevre Fuarı'nda tanıtılan Tourneo Custom, ekim ayının başlarında Türkiye, Avrupa ve diğer uluslararası pazarlarda satışa sunulacak.


Ekonomi
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...