Otogarıdaki sığınmacıların bir bölümü eylemlerine son verdi

/ Kaynak: AA
Otogarıdaki sığınmacıların bir bölümü eylemlerine son verdi

YAŞAM Haberleri  / AA

Avrupa'ya gitme umuduyla 6 gündür Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen sığınmacıların bir bölümü eylemlerine son verdi

Sosyal medyada 6 gün önce yayılan "Almanya'nın çok sayıda sığınmacı alacağı" söylentisi üzerine, Edirne üzerinden Avrupa'ya gitmek için İstanbul'a gelerek Büyük İstanbul Otogarı'nda bekleyen sığınmacıların bir bölümü buradan ayrıldı. Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların temsilcileri ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, sığınmacılardan yarına kadar eylemlerini sonlandırmaları ricası sonuç vermeye başladı.
Otogardaki Cumhuriyet Camisi avlusunda bekleyişini sürdüren sığınmacıları ikna etmek için Başbakan Davutoğlu'nun dün sığınmacı temsilcileriyle yaptığı görüşmenin görüntüleri izletildi.
Başbakanlık Göç İdaresi yetkililerinin de görüştüğü sığınmacıların bir bölümü, eylemlerini sonlandırma kararı aldı. Bunun üzerine İstanbul'da kalacak yeri olan sığınmacılar otogardan ayrılırken, kamplara gidecekler için otobüsler hazırlandı.
Suriyeli sığınmacıların bir bölümü de otogardaki bekleyişini sürdürüyor.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...