Dövene ‘tedavi’ yok!

Düzenleyen:
Dövene ‘tedavi’ yok!

YAŞAM Haberleri

Sağlıkta şiddeti bitirmek isteyen bakanlık, hastaneleri x-ray cihazı ile donatacak, şiddet olayına karışanlar tedavi edilmeyecek.

YÜCEL KAYAOĞLU/ANKARA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başta doktorlar olmak üzere sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi için caydırıcı nitelikteki yeni tedbirleri devreye sokacaklarını söyledi. Hastanelere girişte hastaların x-ray cihazından geçirilmesi, sağlık personeline şiddet uygulayanların sağlık hizmetinden mahrum bırakılması gibi öneriler olduğunu belirten Müezzinoğlu şöyle konuştu: “Hem x-ray önerisi, hem de sağlık hizmetinden mahrum bırakılması uygulama zor görünüyor. Bunun doğru olduğunu düşünenler de var, yanlış diyenler de. Belki sağlık hizmetinden mahrum bırakma uygulaması kontrollü bir şekilde yapılabilir. Daha kontrollü yapılabilir bu. Önümüzdeki 15 gün içinde Sayın Başbakan’la bu konuda geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Bir yol haritası belirleyeceğiz.” Öte yandan, aile hekimliği uygulamasına yönelik de yeni düzenlemeler yapılacağını belirten Müezzinoğlu, bu kapsamda aile hekimliklerini ‘Butik hastane’ konseptine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Müezzinoğlu, “3-4 tane aile hekiminin olduğu yerde bir tane diş hekimi olacak. Bir acil ambulans istasyonu olacak. Sosyal destek uzmanı, Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı açısından olacak. Psikolog ve diyetisyenlerin de olabileceği bir butik hastane  12 saat 7 gün.  Sabah 08.00 akşam 20.00. Cumartesi pazarlar da dahil” dedi. Müezzinoğlu, ilk yılda bin adet ikinci yılda da 2 bin adet yaparak toplamda 3 bin aile hekimliği merkezini butik hastaneye dönüştüreceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...