Göçmen faciasında ölü sayısı 13'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Göçmen faciasında ölü sayısı 13'e yükseldi

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Kuşadası Körfezi’nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışırken, bindikleri 4 metrelik teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi.

1’i bebek ve 5’i çocuk 13 göçmenin cenazesi morga kaldırılırken, kurtarılan 19 kişinin tedavisine devam ediliyor. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’nde kaçak göçmen faciası öğle saatlerinde meydana geldi. Bir ihbar üzerine harekete geçen Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri, Kuşadası Körfezi’nde İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahili açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan göçmenleri taşırken batan 4 metrelik fiber tekneye ulaştı. Alabora olan teknenin batmasıyla 1'i bebek, 5’i çocuk 13 kaçak göçmenin cesedini bulan Sahil Güvenlik ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada 3 saate yakın süre suda kalan 19 kaçak göçmeni ise sağ olarak kurtardı. Sağ olarak kurtarılan 19 göçmen Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alınırken, 13 kaçak göçmenin cesedi ise hastane morguna kaldırıldı. 
Bu arada, Kuşadası Körfezi’ndeki kaçak göçmen faciasının ardından Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hastaneye gelen Cumhuriyet Savcısı, faciadan sağ olarak kurtulan 19 kaçak göçmenin ifadesi alarak, insan kaçakçılarının bulunması için araştırma başlattı. Tekne kaptanının da ölenler arasında olabileceği belirtildi. Olayda hayatını kaybeden 13 kişinin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...